Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesindeki Postahane önünde bir araya gelen Çaycuma Eğitim Sen üyesi yaklaşık 80 kişilik grup AK Parti binası önüne kadar yürüyerek &[#]8216;Torba Yasası&[#]8217;nı protesto etti. Torba Yasasıyla halkın kandırıldığını belirten Akyol, &[#]8220;AK Parti hükümeti bir başka masalla Torba Yasası ile biz emekçileri kandırmaya çalışıyor. 12 Eylül&[#]8217;ü yargılayacağız kandırmacısıyla Anayasayı geçiren AK Parti hükümeti 12 Eylül&[#]8217;ün hesabını Torba Yasa ile 72 milyondan sormaya hazırlanıyor. Öğrenci affı, vergi affı, prim affı derken geleceğimiz gençler ve çocuklarımız için daha yaşanılmaz bir çalışma hayatı hazırlanıyor. Mesela çok reklam edilen doğum izni artmıyor kullanım biçimi değişiyor. Sadece doğum öncesi kullanılmayan izin doğum sonrası kullanılması kolaylaştırılıyor&[#]8221; dedi.
Ak Parti binası önünde gerçekleştirilen protestoda konuşan Tüm Bel Sen Çaycuma Temsilcisi Sabri Özalp konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Daha torba yasa çıkmadan 10 Ocak&[#]8217;ta SGK web sitesinde yayınlanan &[#]8220;Norm kadro Usul ve Esasları&[#]8221; ile idarecinin belirlediği personel fazlasının kurumlar arası geçici görev yoluyla görevlendirilmesinin önü açıldı; Birkaç ay önce Kayseri´nin Sarız ilçesi kaymakamı cezaevinde kadın gardiyan olmadığı için ilçe milli eğitim müdürlüğünden kadın öğretmenlerin cezaevinde kadın mahkûmların üzerini araması için görevlendirilmesini istemişti. Bugün yasal olmayan bu uygulamalar yasalaşıyor.&[#]8221;
Eylemde Eğitim Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi İsmet Akyol&[#]8217;un kızı Selvi Deniz Akyol da babasını yalnız bırakmadı.
Selvi Deniz&[#]8217;in Eğitim Sen&[#]8217;inin logosunu tanıdığını ve eylem sloganlarına katıldığını belirten baba Akyol, &[#]8220;Kızım bütün eylemlere katılıyor. Bundan çok hoşnutum. Çünkü bu düzenlemeler çocuklarımızın geleceğini ilgilendiriyor. Ayrıca kızımın bizden bebek bayrağı talebi de oldu.&[#]8221; diye konuştu.
Yağış ve soğuğa rağmen ön saflarda babaannesi Nergiz Akyol&[#]8217;un sırtında eylemi tamamlayan Selvi Deniz Akyol eylem sonunda ise simit yedi.
Editör: Pusula Gazetesi