AK Parti Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri inşaatı yapım işinin 2 milyon liralık ödenekle 2011 yılı yatırım programında yer aldığını açıkladı. Söz konusu ödeneğin başlangıç ödeneği olarak ayrıldığını ifade eden Tunç, 2010 yılı içerisinde proje çalışmaları ve fizibilite etüd çalışmalarının tamamlandığını, imar planlarının da Bayındırlık Bakanlığı&8217;nca onaylandığını söyledi.



Yakında ihaleye çıkılacak



Amasra Yolcu iskelesi ve küçük tekne yanaşma yeri inşaatının ihalesi için Ulaştırma Bakanlığı Devlet Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatları (DLH) Genel Müdürlüğü&8217;nce gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve yakında ihaleye çıkılacağını kaydeden Milletvekili Tunç, yatırım programında 2013 yılında tamamlanması öngörülen projenin tutarının 10 milyon TL olduğunu belirtti.



Denizden turist gelecek



Tunç, projenin, Batı Karadeniz kıyı koridorunun Şile-Sinop arasında uzanan yaklaşık 500 kilometrelik bölümünde kıyı ve doğa turizminin geliştirilmesi ve balıkçılara hizmet veren liman ve barınakların kapasitelerinin artırılması, gemi ve teknelere verilen hizmetlerin iyileştirilmesi kapsamında planlandığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı tarafından planlanan Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri projesinin turizmin gelişmesine katkıda bulunacağını belirten Milletvekili Tunç, bu proje ile birlikte Amasra ve Bartın´a yerli ve yabancı turistlerin deniz yoluyla da gelebileceğini söyledi.



Bölge turizmi için çok önemli



Milletvekili Tunç, projenin bölge turizmi için çok önemli olduğunu söyledi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Yolcu iskelesinin Amasra limanında mevcut dalgakırana paralel olarak 9 metre derinlikte beton bloklu rıhtım yöntemiyle gerçekleştirileceğini, rıhtımın toplam uzunluğunun 240 metre olacağını, mevcut dalgakıran yapısı ile arasında dolgu ile oluşturulacak geri sahanın 30 metre genişlikte olacağını belirtti.



Başbakana ve bakana teşekkür



Tunç, küçük tekne yanaşma yerinin de Amasra Limanı içerisinde bulunan mevcut rıhtımdan denize doğru uzanan 120 metre yüzer iskele ile bu iskeleye dik uzanan iki adet 60 metre yüzer iskeleden oluşacağını söyledi. Milletvekili Yılmaz Tunç, &8220;Amasra Yolcu İskelesinin proje çalışmalarının tamamlanarak, 2011 yılı yatırım programına yapım işinin alınmasını sağlayan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve DLH Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi