Zonguldak İl Milli Eğitim ve Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Okulları Arası Yıldız Kızlar Hentbol Şampiyonası son maçında Karaman İlköğretim Okulu´nu 23-8 mağlup eden Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu Zonguldak il şampiyonu oldu ve Zonguldak´ı Türkiye Şampiyonası Bölge finallerinde temsil etmeye hak kazandı. Can Polat Pamay Kapalı Spor Salonu´nda yapılan grubun son müsabakasında maçın ilk dakikasından itibaren oyundaki üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu, ilk yarıda 11-3, maçtan ise 23-8 üstün ayrıldı ve üst üste 3. kez Zonguldak şampiyonluğuna uzandı. Turnuvada 2´inciliği Devrek Karşıyaka 100. Yıl İlköğretim Okulu alırken, 3´üncülüğü Karaman İlköğretim Okulu, 4´üncülüğü ise Kozlu Kocatepe İlköğretim Okulu oldu. Dereceye giren okullara ödülleri, müsabakaların sonunda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Duyar, Beden Eğitimi İl Koordinatörü ve Okul müdürlerinin katılımıyla verildi. Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu öğrencileri kupalarını aldıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin´i ziyaret ettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerini elde etmiş oldukları bu başarıdan dolayı kutladı. Harun Girgin, &[#]8220;Üç yıldır şampiyonluğa ulaşan bu başarılı öğrencilerimize güveniyoruz ve ilimizi önceki yıllarda olduğu gibi yine başarıyla temsil edeceklerine inanıyoruz. Amasya´da yapılacak olan grup müsabakalarında da okulumuza başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Beden Eğitimi Öğretmeni Ergin Öztürk de, 5 yıldır hentbol ile ilgili çalışma yaptıklarını ve son 3 yıldır üst üste şampiyon olarak çalışmalarının meyvesini aldıklarını söyledi. Öztürk, hentbolun okulda bir kültür olarak yerleştiğini ve Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu´nun hentbolda özellikle kızlar kategorisinde Zonguldak´ın en önemli okullarından biri olduğunu artık herkesin kabul ettiğini söyledi. Takımı hiçbir maçında yalnız bırakmayan ve tüm ihtiyaçlarını eksiksiz gidermek için elinden geleni yapan Okul Müdürü Ahmet İşkesen´e takıma destek veren öğretmenler ve öğrencilere de teşekkür eden Ergin Öztürk, bundan sonra takım olarak amaçlarının Zonguldak´ı bölge finallerinde en iyi şekilde temsil ederek Türkiye Şampiyonasına katılmak ve bu yıl Türkiye´nin en iyi 8 takımı arasına kalmak istediklerini söyledi.
Okul Müdürü Ahmet İşkesen ise, &[#]8220;Yenilgisiz şampiyon olan kızlarımızı ve beden eğitimi öğretmenimizi bu büyük başarılarından dolayı yürekten kutluyor, 3 yıl üst üste böyle bir başarıyı yakalayarak beldemize yaşattıkları mutluluk için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Grup, yarı final ve final maçlarında hiç yenilgi yüzü görmeden Zonguldak Şampiyonu olan Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu, Amasya´da düzenlenecek olan Grup (bölge) Hentbol Şampiyonası´nda Zonguldak´ı temsil edecek. Amasya´da da dereceye girmesi halinde Türkiye Şampiyonası´na katılacak. Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu, 2008-2009/2009-2010 eğitim-öğretim yılında da 2 yıl üst üste bu başarıyı göstermiş, önce il şampiyonu, ardından bölge şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonası yarı finallerine katılmış ve orada 3. olarak Türkiye´nin en iyi 16 takımından biri olmuştu.
Editör: Pusula Gazetesi