Kozlu Sahil Yolunda Demir Madencilik A.Ş. tarafından 434 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otelin inşaatının 2011´in Temmuz ayında tamamlanması planlanıyor.
Yaklaşık 35 milyon dolara mal olacak otelin bin 200 kişilik salonundan kongre merkezi olarak faydalanılması, önüne inşa edilmesi planlanan yat limanıyla da özellikle Ankara´nın denize açılan en yakın penceresi olunması amaçlanıyor.
Yüzde 55´i ormanlarla kaplı, sportif ve gezilere yönelik Türkiye´nin en zengin mağaralarına sahip bulunan kentte, küresel ısınmanın da etkisiyle artması beklenen deniz turizmi açısından yatırım önem taşıyor.
Demir Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir, 27 Eylül 2006´da İstanbul´da sözleşme imzaladıkları Dedeman Grubu tarafından otelin işletileceğini söyledi.
Otelde 167´si standart olmak üzere değişik tiplerde 213 odanın ve 434 yatağın olduğunu anlatan Demir, ´´Tesiste yüzme havuzu, hamam ve SPA gibi bütün unsurları bir arada bulunduran sağlıklı yaşam merkezi var. Bodrumlarla birlikte 14 katımız mevcut. Ülkemiz her geçen gün büyüyor. Türkiye bütün dünyanın gözünü üzerine çevirdiği yatırım merkezi oluyor. Bütün kent merkezlerinin 5 yıldızlı otele ihtiyacı var. Bugün İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde kapasite tam dolmadığından uluslararası yatırımcılar henüz yeni yeni Anadolu kentlerine yöneliyorlar. Biz de Zonguldak´ın ihtiyacı olduğu gerekçesiyle alışveriş merkezimizin yanında 5 yıldızlı otel düşündük. Kapasitesini biraz yüksek tutmuş olsak bile kentin kaldıracağı yatırımdır. Alışveriş merkezindeki tecrübemiz bize bunu gösterdi, umarım otelde de yanılmadığımızı görürüz.´´



400 KİŞİYE İSTİHDAM
Demir, alışveriş merkezi ve otel inşaatına 2007´de aynı anda başladıklarına dikkati çekerek,
´´2009´un Mart ayında alışveriş merkezimizi devreye aldık ancak yaşanan kriz bizi otel konusunda biraz ötelemeye itti. Şu an geldiğimiz noktada otelin kaba inşaatı ve cephe kaplama işi bitmiş durumda. Mobilya dekorasyon gibi işlere de bu ayın sonunda başlamış olacağız. Kısmetse Temmuz ayı gibi 5 yıldızlı otelimizi devreye almayı düşünüyoruz. Otelde 400 civarında personelin çalışması öngörülüyor. Mart ayında insan kaynakları yapısı oluşturulmaya başlanacak. Kritik yönetim kadroları dışındaki personel kentimizden sağlanacak. Turizm okumuş çok sayıda gencimiz çalışmak için il dışına gittiler. Otel açılınca bunlar geri dönüp burada hizmet edecekler.´´
Uluslararası yatırımcıların orta ölçekli Anadolu kentlerine yatırıma başladığına işaret eden Demir, ´´Zonguldak potansiyelindeki kentlere otel yatırımlarının gelmesi 5-10 yılı bulur. Biz madenci firma olarak kazancımızı kentimize aktararak yatırımı öngördük. Batı Karadeniz´de bizim otelimiz tasarımında ve ölçeğinde tesis yok´´ dedi.



-KONGRE VE YAT TURİZMİNE KATKI
Demir, otelin bin 200 kişilik salonundan kongre merkezi olarak faydalanılmasının, alternatif turizm alanların gelişmesi açısından önem taşıdığını belirterek, şöyle devam etti:
´´Çevre illerdeki tek 5 yıldızlı otel konumundaki tesisimiz önemli toplantılara da ev sahipliği yapacaktır. Ayrıca, diğer etkinliklerde kullanılmak üzere farklı kapasitelerde salonlar olacak. Otelin turizme katkı sağlaması bizleri de mutlu edecektir. Otel önündeki sahil kenarında da düzenleme yaparak plajı oluşturmayı amaçlıyoruz. Planladığımız yat limanıyla da özellikle Ankara´nın denize açılan penceresi olacağız. Milli Emlak Müdürlüğü ile yat limanı konusundaki görüşmelerimiz sürüyor. Bu yatırımları otelin tamamlayıcısı olarak görüyoruz. Küresel ısınmayla artık Akdeniz havzasındaki turizm hareketinin Karadeniz´e kayacağı öngörülüyor. Biz de Karadeniz´in ilerleyen zamanlarda cazip deniz turizmi alanı olacağını düşünerek bu yatırımlarla bölgemize katkı sağlamayı istiyoruz.´´


´´MADENCİYE 5 YILDIZLI HİZMET´´
Otelin inşaatında kullanılan malzemelerin çoğunlukla yurt içindeki tedarikçilerden karşılandığını, yerli iştirakçilerle çalışmaya her zaman özen gösterdiklerini ifade eden Demir, şunları söyledi: ´´Gösterişe kaçmadan, kaliteli ürünlerin kullanıldığı güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bizim gibi madencilikle ilgilenen Dedeman, işletmeciliği üstlenecek. Böyle ulusal bir markayla çalışmaktan çok mutluyuz. Şu anda oteldeki konaklama ücretlerini belirlemedik. Burası 5 yıldızlı otel ama Anadolu´da bir tesis. Bundan dolayı İstanbul ve Ankara´daki benzerleriyle arasında fiyat farkı olacak. Zonguldak´taki tesislerin ortalamasının üzerinde fiyatlar uygulanmayacak. Çünkü biz her kesimden insanın buradan faydalanmasını istiyoruz. Her şeye layık madencilerimiz ve aileleri de otelimizin 5 yıldızlı imkanlarından yararlanacaktır. Sağlık merkezlerine ve restoranına gelecekler, çocuklarının düğünlerini 750 kişilik salonumuzda yapabilecekler. Madencilere her zaman olduğu gibi hizmet etmekten gurur duyacağız.´´
Editör: Pusula Gazetesi