Milliyetçi Hareket Partisi Alaplı ilçe teşkilatınca MHP Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi&[#]8217;nin konuşmacı olarak katıldığı &[#]8216;Ülkenin ekonomik ve sosyal sorunlarına MHP&[#]8217;nin bakış açısı ve çözüm önerileri&[#]8217; konulu konferans düzelendi.
Alaplı Belediyesi Kültür salonunda düzenlenen ve yoğun katılımın gerçekleştiği konferansa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Alaplı İlçe Başkanı İsmail Altay, yönetim kurulu üyeleri ve partililerin yanı sıra Hak ve Eşitlik Partisi Zonguldak il Başkanı Dr. Cihat İçelliler ve Alaplı Tüketici Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin de katıldı.
MHP Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata, konferansta yaptığı konuşmada, &[#]8220;Türkiye&[#]8217;de iktidar vakti gelmiş ve geçmektedir. Tekrar eğer bu dönemde iktidar olunmayacaksa ülkenin bir yol ayrımına geldiğini, tekrar ısrarla iktidar olmak isteyenlerin Türkiye&[#]8217;yi bir noktaya getirdiklerini ve burada bırakamayacaklarını, Türkiye&[#]8217;yi yaralı bırakırlarsa kendi başlarına milletin toparlanması halinde çok iş geleceğini bildikleri için bu işi tamamlama sevdasındadırlar. Lütfen bunun herkes farkında olsun ve bu kötü gidişe bu seçimlerde son vermek suretiyle herkes hem kendisine doğru tercihi yapsın. Biz çok güçlüyüz, çok ümitliyiz. Yapacağımız tek şey milletimize ulaşmak ve doğruları söylemektir&[#]8221; diye konuştu.
MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi de yaptığı konuşmada, &[#]8220;Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast edenler ile ülkenin çağdaş cumhuriyet yapısına yönelik tehditler birleşmiş durumdadır. Ülkemiz her geçen gün biraz daha bu dinamiklerin harekete geçtiği artık bölünme senaryolarının, parçalanma haritalarının açıktan açığa konuşulduğu ciddi bir beka sorunu yaşamaya başladığı günler geçiriyor. Bu nedenle Genel Başkanımızın başlattığı milletin ve ülkenin bekası için işbirliği çağrısına uyarak sizlere de diyorum ki; etrafınızdaki insanlara ülkenin artık çatırdamaya başladığını, 2011 genel seçimlerinin artık son şans olduğunu MHP&[#]8217;nin mutlak suretle iktidara gelmesi gerektiğini ve buna milletimizin ihtiyacı olduğunu anlatmaya ve inandırmaya çalışın. Bunun yanında milli ve manevi değerlerimiz de yıpratılıyor. Ekonomimizin durumu ortada işte, böyle bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Artık bir ikinci kurtuluş savaşını yaşama pozisyonuna düşmüş durumdayız&[#]8221; diye konuştu.
Konferansta ülkenin sorunlarına MHP&[#]8217;nin çözüm önerilerine ilişkin bir sunum yapılırken konferansa katılanlardan bölgenin sorunlarına ilişkin soruların kabul edildiği bölümde, fındık üreticisinin sorunları, tersanelerde yaşanan mağduriyetler, işsizlik ve açılımlara ilişkin partinin görüşleri açıklandı. MHP´nin ülke sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini partililerle paylaşan milletvekilleri, tek başına iktidar için, bu çözüm önerilerinin halka ulaşmasında teşkilatların samimi çalışmalarının önemini değindiler.
Editör: Pusula Gazetesi