Beko Basketbol Ligi´nde mücadele eden Erdemirspor, Galatasaray Cafe Crown´u 75-74 mağlup etti. Salona konfetilerin atılması ile maçta gerginlik yaşandı.
Hakemin maçın bitiş düdüğünü çalmasından sonra salonda olaylar meydana geldi. Maçın başından beri gerginlik yaşanan salonda, Galatasaray tribünlerindeki taraftarlar maçın başında ve ortalarında salona konfeti attı.
Salona konfeti atılması nedeniyle maça bir süre ara verildi. Arada salona atılan konfetiler temizlenirken, Erdemirspor ile Galatasaray Cafe Crown taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Konfetilerin temizlenmesinin ardından maç devam etti. Salonda görevli polisler ise zaman zaman olayları yatıştırdı. Maçın son düdüğü ile oyuncular soyunma odalarına gitti. Erdemirspor taraftarları, oyuncuları salona çağırarak kısa bir kutlama yaptırdı. Erdemirspor oyuncuları, bu sırada Galatasaray Cafe Crown takımının
taraftarlarına yönelerek alkış tutması üzerine salonda bir kez daha gerginlik yaşandı.
Bunun üzerine bir kez daha araya giren polis, Galatasaray tribünündeki taraftarları dağıttı. Araya Çevik Kuvvet ekipleri girdi. Emniyet ekipleri bazı taraftarları salondan çıkardı. Galatasaray Cafe Crown Takımı geniş güvenlik önlemleri altında salondan ayrıldı.
Erdemirspor takım kaptanı Berent Kavaklıoğlu maç sonu değerlendirmede bulundu. Kavaklıoğlu, "Takımca gerçekten bütün maçlarda çok iyi mücadele ediyoruz. Son maçlarda hep son dakikalarda maçı kaybettik. Artık o şanssızlığı kırdığımızı düşünüyorum Galatasaray gibi güçlü bir takımı kendi sahamızda yenerek bize çok güzel bir moral oldu hem de önümüze daha rahat bir şekilde bakabiliyoruz" diye konuştu.
Şanssızlıklarına rağmen Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı´nı yendiklerini söyleyen Erdemirspor Başantrenörü Ahmet Çakı ise şöyle konuştu:
"Ligin ilk yarısını oynadığımız Tofaş spor maçından sonra oynadığımız ilk takım Galatasaray´dı ilk yarı güzel bir performans sergiledik. Bu akşam buraya gelirken maça çıkarken hedefimiz Galatasaray´ı yenip yeni bir sayfa açmaktı amacımız açıkçası iyi mücadele oldu ben her iki takımında çok güzel bir oyun sergilediğini düşünüyorum. Oyunun sonlarına doğru düzen dışına çıksak da hücumda oyuncularım akıllı davranarak maçı kazanmasını bildi. Son birkaç dakika daha dikkatli olup daha erken kazanma noktasına
gelebilirdik. Bizim takımın bu konuda bu sene şanssızlığı var zaten. Ama bugün Galatasaray gibi takımı yendik. Ellerindeki kadro ile çok sağlam bir oyun oynuyorlar. İnşallah haftaya da kazanıp aradaki farkı kapatırız."
Taraftarlar ise olayların dinmesinin ardından Erdemir Spor Salonu´ndan ayrıldı
Editör: Pusula Gazetesi