Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı&[#]8217;nın sağlık kuruluşlarına göndermiş olduğu talep hekimlerin tepkisini çekti.


TTK&[#]8217;nın üretim kapasitesinin artması gerektiğinin belirtildiği yazıda hekimlerin gereksiz yere istirahat vermemeleri istedi. Zonguldak Tabip Odası ise bu talep karşısında şaşkın. Zonguldak Tabip Odası internet sitesinden yayınladığı mesajında TTK&[#]8217;nın gerçek suçluyu belirtilerek; &[#]8220;TTK&[#]8217;nun üretim azlığı olduğunu bunun da suçlusunun hekimler olduğunu şaşkınlıkla öğrendik&[#]8221; dedi.


Açıklama şöyle; &[#]8220;Maalesef hekimler ve sağlık çalışanları olarak birçok konuda suçlanmamız alışkanlık haline geldi. Fakat Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı&[#]8217;nın sağlık kuruluşlarına göndermiş olduğu yazıyı görünce birçok suçumuza ek olarak TTK&[#]8217;nun üretim azlığı olduğunu bunun da suçlusunun hekimler olduğunu şaşkınlıkla öğrendik. İlgili yazıda kurumun 2011 yılında toplam 2.200 bin ton satılabilir taşkömürü üretimi hedeflediği ve kurumun mali yönden sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için iş kayıp günlerinin en aza indirilmesi gerektiği belirtilmektedir.


Kurumun inceleme ve araştırma yaptığı ve iş kayıp günlerinin kurumun vizite kâğıdı vererek sağlık kurumlarına gönderdiği işçilere hekimlerin GEREKSİZ YERE İSTİRAHAT VERMESİ nedeniyle oluştuğu ifade edilmektedir.


Tüm hekimleri zan altında bırakan, kendi işçisinin sağlık problemlerini araştırıp, incelemek yerine istirahat raporlarının gerekliliğini araştıran bir anlayışla kurumun kârlılığını arttırmaya çalışmak son derecede yanlış bir yaklaşımdır. Hekimlerin TTK&[#]8217;nun mali yönden sağlıklı bir yapıya kavuşmasına katkısı sadece sağlıklı işçilerin çalıştırılması konusunda olabilir. İşçilerin sağlıklı yapıya sahip olması ile hedeflenen kömür üretimi miktarına ulaşılabilir kanaatindeyiz. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi