Madenci Dursun Kartal´ın oğlu Turgut Kartal, babasının Türk Bayrağına sarılı tabutuna başını koyarak ağladı. Turgut Kartal, cenaze aracı gideceği sırada kendisine başka arabayla gitmesi teklif edildi o da, "Babamla beraber gideceğim" dedi.
17 Mayıs´ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü´nde meydana gelen grizu patlamasında 30 maden işçisi ölmüş 28 maden işçisinin cesetleri çıkarılmıştı. İki maden işçisi Engin Düzcük ve Dursun Kartal´ın cenazelerine ulaşılamamıştı. Aradan geçen 8 ayın ardından iki maden işçisinin cesetlerine ulaşıldı. İki maden işçisinin cesedinden alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu´na gönderilerek DNA testi yapılarak, cenazeler ailelerine teslim edildi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nde
bulunan cenazeler morg önünde yapılan törenle ailelere teslim edildi. Morg önünde yapılan cenazeye, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve bazı belediye başkanları ile maden işçilerinin yakınları katıldı. Maden işçilerinin tabutları Türk Bayrağı´na sarılarak morg önünde dua edildi ve helallik verildi.
BABAMLA BERABER GİDECEĞİM
Dursun Kartal´ın tabutu morg önüne çıkarıldıktan sonra oğlu Turgut Kartal gözyaşlarına hakim olamadı. Dua sırasında ağlayan Turgut Kartal, en sonunda dayanamayarak kafasını babasının tabutuna koyarak hıçkırıklara boğuldu. Turgut Kartal´ı Köksal Toptan ve Polat Türkmen teselli etmeye çalıştı. Daha sonra Dursun Kartal´ın tabutu cenaze arabasına konuldu.
Dursun Kartal´ın tabutunun cenaze aracına konulması sırasında oğlu Turgut Kartal´a köye başka arabayla gidilmesi teklifi yapıldı. Ama o "Babamla beraber gideceğim" dedi. Cenaze aracına binen Turgut Kartal, sık sık arkasını dönerek babasının tabutuna yaşlı gözlerle baktı.
Editör: Pusula Gazetesi