Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 17 Mayıs 2010´daki patlamanın ardından Engin Düzcük ve Dursun Kartal´ın cesetleri tam 8 ay sonra düştükleri 720 metre derinliğindeki kuyudan çıkarıldı. Grizu patlamasında hasar gören Yeni Karadon Servis Kuyusu´ndan çıkartılan cesetler, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine getirildi. Kuyunun önünde işçilerden Engin Düzcük´ün eşi Hayriye ile yakınlarının yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen bekledi ve yetkililerden bilgi aldı.



ÇETİN ONUR ÇİNLİ İŞÇİLERİ TEBRİK ETTİ
TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, Çinli işçileri tebrik ettiğini, öngörülen sürede cenazelere ulaştıklarını anlattı. Onur, Kuyudan 7 bin 500 metreküp civarında su çıkarıldı, halen 600 metreküp civarında su bulunuyor. Bundan sonra kuyunun onarım çalışmaları yürütülecek´´ dedi. Cenazelerin tanınmayacak durumda olduğu, muhtemelen Adli Tıp Kurumunda yapılacak DNA testlerinden sonra ailelere teslim edileceği öğrenildi.



BURHAN İNAN ŞAŞIRTTI
TTK Genel Müdürü Burhan İnan, iki işçiye ulaşıldığı yönündeki haberlerin basın yoluyla duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada cesetlerine henüz ulaşılmadığını bildirdi.
Açıklamasıyla herkesi şaşırtan İnan, "İki madencinin cesedine henüz ulaşamadık. Kuyudaki su dışarıya tahliye ediliyor. Düşen yoğun malzeme temizleniyor. Bir süre önce de benzer haberler çıktı. Ortalığı ayağa kaldırmanın anlamı yok. Ekiplerimiz Çinliler ile yoğun şekilde çalışıyor. Cesetlere yönelik herhangi bulgu yok" dedi. İnan&[#]8217;ın bu açıklamasından bir saat sonra cesetler çıkarıldı.

Editör: Pusula Gazetesi