CHP Milletvekili Ali Koçal CHP&[#]8217;de yaşanan İl Başkanlığı yarışı ve genelge tartışmasıyla ilgili Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada partililere seslenerek yanlış anlaşılmalar ve yorumlamalara neden olabilecek yaklaşımlardan uzak durulmasını istedi.


Pusula&[#]8217;nın dünkü sayısında yer alan &[#]8216;CHP&[#]8217;de delege kavgası&[#]8217; haberinde Ali Koçal&[#]8217;a yakın bir grup yöneticinin kendi aralarında imza toplayarak Tümer Peker&[#]8217;i başkan olarak belirledikleri, Ali İhsan Köktürk kanadının ise buna itiraz ettiği yönündeki haberde kendisiyle ilgili geçenlerin doğru olmadığını belirten Koçal, kimseye taraf olmadığını söyledi.


Kendisinin tek tavsiyesinin başkanın yönetim içinden seçilmesi yönünde olduğunu belirten Koçal şunları söyledi;


Benim yönetim kurulu üyeleriyle ne bir toplantım ne de bu yönde bir görüşüm oldu. Kimseye taraf değilim, kimseye karşı değilim. İl Başkanını belirleyecek olan örgütlerin isteğiyle oluşan yönetim kuruludur. Yeni il başkanı yönetim kurulunu üyelerinin iradesiyle belirlenecektir.


Bizim bu iradeyi görmezden gelme gibi bir anlayışımız olamaz. Tüzüğün 42. maddesine göre 14 kişi arasında seçim yapılacak. Benim bir toplantım olmadı. Aday olmayanlar kendi aralarında toplanıp görüşlerini ifade etmişler. Bir arkadaşımızın ismi öne çıkmış. Farklı görüşte olan arkadaşlarımız var. Olabilir olmalıdır da. Benim parti binasına geldiğimde arkadaşlarıma söylediğim tek şey başkanın yönetim kurulu üyeleri arasından belirlenmesinin daha doğru olacağı yönündeydi. Arkadaşlarıma söylediğim tek şey yetki ve sorumlulukların kendilerinde olduğu bunun dışında tahrik ve parti içi kırgınlıklara neden olabilecek yaklaşımlardan kaçınılması gerektiği oldu. Kendi aralarından bir arkadaş çıkarmaları gerektiği yönünde oldu. Bunun dışında ne yapılan toplantılarla nede ismi öne çıkan arkadaşlarımızla ilgili uzaktan yakından bir ilgim yok. Birkaç tane aday çıkması doğaldır. Kaldı ki Tümer Peker ne zaman benim adamım oldu? Tümer arkadaşımız Çaycuma Belediye Başkan adayı olduktan sonra Ali İhsan Bey&[#]8217;in kontenjanından parti yönetimine girmişti. Çok samimi olarak söylüyorum. Bu konularda Ali İhsan Bey ile bir sorunumuz olmaz. Parti yöneticilerimiz kendi iradeleriyle karar verecekler. Yetki ve sorumluluk arkadaşlarımızda. Bir yanlış anlama ve yoruma neden olabilecek yaklaşımlardan uzak durmak gerektiğine inanıyorum. Bu hassasiyetle hareket etmeye özen gösteriyoruz&[#]8221;


Pusula&[#]8217;nın dünkü sayısında yer alan haberde Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün Genel merkezden yeni bir genelge beklenmeden parti yöneticilerinin kendi aralarında başkan belirlemek için imza toplamasına yönelik eleştirileri yer almıştı.

Editör: Pusula Gazetesi