Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, ´´Başbakanımıza sorduktan sonra büyük ihtimalle mart gibi istifa edeceğim ve milletvekilliği aday adayı olacağım´´ dedi.
Ulupınar yaptığı açıklamada, milletvekilliği aday adaylığı konusunun gündeme gelmeye başlamasının ardından halktan çok olumlu tepkiler aldığını söyledi.
Daha önce yerel gazetelerde milletvekilliği aday adaylığı için ocak ayında istifa edeceğine yönelik açıklamanın kendisine ait olmadığını belirten Ulupınar, şöyle konuştu:
´´Yine istifa konusu gündemde. Milletvekilliği aday adayı olabilmek için görevinizden istifa etmek zorundasınız. Geri dönüşü de yok. Ben 2002´de 4. sıra milletvekili adayıydım, 3 aday TBMM´ye gitti, ben kaldım. 2004´te Zonguldak Belediye Başkanı adaylığım gündeme geldi ama ben istemedim. Devrek için de belediye başkanlığı düşünmememe rağmen halkımız ve partimizden çok talep geldi. Halkın önünde duramadım ve seçildim. 2007 genel seçimlerde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan´a milletvekilliği için istifa etmek istediğimi söyledim. Ancak ilk dönemim olması nedeniyle uygun görülmedi. Sonra mevcut adayların seçim çalışmasında il genelini köy köy dolaştım. Belediyenin ikinci dönem adaylığına sıcak bakmadım, sağlık sorunlarım da vardı. Fakat yine halkımız çok sıcak ilgi ve talep gösterdi. Zonguldak´a da aday olmamı istediler. Dönemin TBMM Başkanı Köksal Toptan da bir dönem daha Devrek´e aday olmam yönünde telkinde bulundu. Milletvekilliği aday adaylığı için ikinci dönem istifa etmemde sakınca olmayabileceğini söyledi. Siyasette yetişmiş gençlere ihtiyaç duyduğunu belirterek (Sende kendimi görüyorum) dedi. Bunun üzerine tekrar aday olup oylarımı arttırarak belediye başkanı seçildim.´´
-´´BAŞBAKANA SORMADAN İSTİFA ETMEM´´-
Ulupınar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın şubat ayında kente geldiğinde istifa konusunu ve milletvekilliği adaylığı konusunu görüşeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
´´Sormadan istifa olmaz. Başbakanımıza sorduktan sonra büyük ihtimalle mart gibi istifa edeceğim ve milletvekilliği aday adayı olacağım. Sıralama ne olur bilemeyiz. Bizim partiden çok aday adayı olacaktır ama ben ´listeye girerim´ diye umut ediyorum. Başbakanımız da ´bir dönem belediye başkanlığı yap, çok gençsin ondan sonra seni milletvekili yapalım´ demişti. Ben de başarılı olduğuma inanıyorum. Sağlık sorunları yaşarken bile görevimi ihmal etmeden çok çalıştım. Telefonumuz ve kapımız hiç kapanmadı. Tahmin bile edilemeyecek kadar hizmetlerimiz oldu. Başbakanımız da beni ismen tanıyor. Devrek ile de Başbakanımızın özel bağları var. 1998´deki sel felaketinde bölgemize önemli yardımları olmuş. Başbakanımız istifa et derse edeceğim, etme derse görevimi sürdüreceğim. Gönlümde milletvekilliği adaylığı var. Aktif siyasete milletvekilliği adaylığıyla başladım Devrek´teki hizmetlerimiz milletvekili olursak kent geneline de yayılarak sürecektir.´´
Devrek´teki 10 Belediye Meclis üyesinin tamamının belediye başkanlığı yapabilecek niteliklerde olduğuna işaret eden Ulupınar, ´´3 yıl az zaman değil. Bu sırada görev yapan belediye başkanı halka hizmet ederse kendini sevdirir. Ben de Ankara´da olursam destek olurum. Belediyeyi uzun yıllar daha parti olarak alırız. Yerimize gelecek arkadaş başarısız olursa AK Parti gelecek seçimlerde başarı kazanacak kişi bulur´´ diye konuştu.
-GENEL SEÇİMLER-
Belediye Başkanı Ulupınar, siyasete AK Parti´de başladığını, milletvekilliği adaylığı için başka partiden teklif gelse de asla kabul etmeyeceğini belirterek, şunları söyledi:
´´Türkiye her bakımdan çağ atlıyor. AK Parti, kesin tek başına iktidar olur. Zonguldak´ta sıralama inşallah çok iyi yapılır, bu sayede 5 milletvekilinden 4´ünü çıkaracağımıza inanıyorum. Normal bir sıralamayla da 3 milletvekilini Ankara´ya göndeririz.
Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan çok iyi bir lider, hizmeti ibadet ve kutsal bir görev olarak görüyor. Çok da çalışıyor. Halkın nabzını çok iyi yakalamış, yapmacık değil. Memleket için koşturuyor. Yakalanan ivme özlenen bir tablodur. Böyle bir başbakana Türkiye´nin ihtiyacı vardı. Umarım uzun süreler sağlığı el verdiği kadar başbakanlık ya da cumhurbaşkanlığı yapar. Başbakanımızın, cumhurbaşkanlığı da hakkıdır. Cumhurbaşkanı olması durumunda partinin başına geçecek, oy kaybettirmeyecek liderler var. Partimiz kimsenin önünü kapatmıyor.´´
Öğretmen Lisesi inşaatı, 100 yataklı hastane gibi yatırımlar da gerçekleşiyor´´ diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi