10 yaşındayken trenden düşüp iki ayağını kaybeden Sevim Sarısoy, 45 yıllık yaşamı boyunca sürekli mücadele etti. Ailesinden bir kişi dahi kalmayan Sarısoy, tüm engellere rağmen yaşamaya devam etti. İki ayağı olmamasına rağmen kendisi ile evlenen eşiyle bir süre sonra boşanan Sarısoy, iki göz odalı prefabrik evde oğluyla yaşamaya başladı. Bir çok kişinin hediye olarak oğluna bilgisayar ve yatak odası takımı aldığını söyleyen Sevim Sarısoy, "Bilgisayarı görüp durumumun iyi olduğunu düşünüyorlar. Diğer
eşyalar gibi bilgisayar da hediye geldi. Halbuki ben onları satarsam oğlum nasıl vakit geçirecek. Bu halimizi görenler o hediyeleri oğluma gönderdiler" diye konuştu.
Çalışmak için mücadele veren Sevim Sarısoy, bir otomobil alarak işe gidip gelebileceğini belirtti. Ehliyet sınavına 10 yaşındaki Emre ile birlikte hazırlanan Sevim Sarısoy, ehliyet alarak çalışmanın önündeki bir engeli daha yıktığını anlattı. Zonguldak´tan sağlık raporu verilmeyen Sarısoy, bu kez Bartın´a gitti. Burada ehliyet sınavına giren çaresiz anne, sınavı kazanarak mücadelesini bir adım ilerletti.
VALİLİK HESAP AÇTIRDI
H Sınıfı ehliyetini alan Sevim Sarısoy, bu kez otomobil için yetkililerden yardım bekliyor. Zonguldak Valiliği aracılığı ile Türkiye İş Bankası´nda hesap açtıran Sevim Sarısoy, şöyle konuştu: "Valilik aracılığı ile 40 bin TL limite kadar bir hesap açıldı. Bu kadar para toplanabilirse engelli otomobili alınacak. Yardımsever, hayırsever iş adamları sesimi duysun. O otomobili alabilirsem kimseye muhtaç olmadan iş bulup rahatça çarşıya gidip gelebileceğim. Belki simit satacağım veya başka bir iş yapacağım.
Bu sayede oğlum Emre´nin de ihtiyaçlarını karşılayabileceğim. İlk mücadelemi verdim ve ehliyetimi alabildim."
Engelli otomobili alabilmek için Sevim Sarısoy´un adına Türkiye İş Bankası´na TR 800006400000176001723216 nolu hesap açıldı.
Editör: Pusula Gazetesi