AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, dün kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Varol otelde düzenlenen toplantıya Milletvekili Tunç&8217;un yanı sıra milletvekili aday adayı olmak için İl Başkanlığı&8217;ndan ayrılan Yakup Ulupınar, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, AK Parti İl Başkan Vekili Bekir Sezgin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ünal Çil, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclisi Üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları Üyeleri, teşkilat mensupları ve gazeteciler katıldı. Milletvekili Yılmaz Tunç, konuşmasında Bartın&8217;da yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Tunç; &8220;10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&8217;nde Meclisteki çalışmalarımız nedeniyle bir araya gelememiştik. Arkadaşlarımızla bir hafta gecikmeli de olsa bir araya gelelim ve gününüzü kutlayalım istedik&8221; dedi.



Gazetecilik zor meslek


Milletvekili Tunç, &8220;Gazetecilik gerçekten zor bir meslek. Basın mensuplarımız büyük fedakarlıklarla halkımızı bilgilendirmek, aydınlatmak için kamu görevi yapıyorlar. Özellikle yerel basın, bölgede yaşayan insanların o bölgede ne olup bittiği konusunda bilgilendirme adına çok önemli bir faaliyet gerçekleştirmektedir. Bartın&8217;ımızda basın gerek ulusal düzeyde yayın yapan televizyonumuz ve gazetelerimiz ve haftalık yayın yapan gazetelerimizle güçlü bir konumdadır. Bunu da sağlayan siz basın mensuplarımızsınız. 2011 yılının hem gazetecilerimiz, hem de tüm Bartın halkı için hayırlı olmasını diliyorum. 2010 yılı ülkemiz için 2009 yılının küresel kriz etkilerinden kurtulduğu bir yıl oldu. 2010 yılı da yatırımların artarak devam ettiği bir yıl olmuştu. 2011 yılı da yatırımların ve hizmetlerin artarak devam edeceği bir yıl olacaktır. 2011&8217;de de Bartın büyük yatırımlara sahne olmaya devam edecektir&8221; diye konuştu.


Yatırımlarımız artarak sürüyor


Milletvekili Tunç, &8220;Bartın&8217;ımız göç veren bir il iken artık göç alan 27 ilden bir tanesi konumuna ulaşmıştır. 1991 yılında il olan Bartın&8217;ımız AK Partimizin, icraatları sayesinde il hüviyetini kazanacak yatırımları almaya başladı. Hükümet konağı inşaatımızı tamamladık, inşallah Başbakanımızın katılımıyla açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Kültür Merkezi inşaatımızı bitirmek üzereyiz. Yıllardır bitmeyen bir inşaattı, artık hizmet verir konuma getiriyoruz. Bartın&8217;a yakışır bir mekâna kavuşmuş olacağız. Yine Bartın Üniversitemizin yeni kampüs alanındaki çalışmalar yakında başlayacak. Üniversitemize 2010 yılında 2 fakülte daha ilave edilmişti. Şu an 5 fakülte 3 yüksekokul ve 2 enstitü ile hizmet vermektedir. Yine yapılan 500 kişilik öğrenci yurdu ile barınma sorununa önemli bir katkı yapılmıştır. 1000 kişilik öğrenci yurdu için çalışmalar hızla devam etmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin yakın zamanda inşaat yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Devlet Hastanemize 2011 yılında 200 yataklı ek blok yapılması için çalışmalarımız olacaktır&8221; şeklinde konuştu.


Köylerin sorunları tamamen çözülecek


Köylere yapılan yatırımların devam edeceğini kaydeden Milletvekili Tunç, &8220;Nüfusu hızla artan Bartın&8217;ımıza Devlet Hastanemiz mevcut yapısı ile hizmet veremeyecek konuma gelecektir. Bu nedenle şimdiden hazırlıklarımızı yapacağız. Gerek eğitim alanında, gerekse sağlık alanında olsun güzel çalışmalarımız oldu. Karayolları açısından da Bartın güzel çalışmalara sahne oldu. Bu çalışmaları yeterli görmüyoruz. Yine Belediye Başkanlarımız beldelerinin daha iyi hizmet alması için yoğun bir çalışma içerisindeler. KÖYDES çalışmalarımıza yine hızlı bir şekilde devam ediyoruz. KÖYDES&8217;e 2010 yılında 12 milyon TL civarında ödenek gelmişti. Bu sayede köylerimizin alt yapı çalışmalarında gerçekten çok önemli mesafeler alınacaktır. Köylerde yaklaşık bin 500 kilometre yol yapımı gerçekleştirildi. Bunun 800 kilometresi asfalt geri kalanı da stabilize yoldur. Biz köylerimizin bütün sorunlarını haletlik demiyoruz. Sorunlar AK Parti iktidarının KÖYDES projesi sayesinde ele alındı. Şimdi sıra mahallere geldi. Vatandaşlarımız artık mezarlıklarının yollarının bile yapılmasını istiyorlar&8221; ifadesini kullandı.


Bartın kirli havadan kurtulacak


Milletvekili Yılmaz Tunç şöyle devam etti: &8220;KÖYDES projesinden bu zamana kadar aktarılan kaynak şu ana kadar 69 Milyon TL&8217;dir. Bartın tarihinde bu kadar ödeneği Bartın&8217;a aktaran bir tane iktidar gelmemiştir. KÖYDES projelerimiz 2011 yılında da devam edecektir. BELDES projesine 2 yıldan bu yana ara verilmişti. 2011 yılında yeniden başlayacak ve 400 milyon TL ödenek nüfusa göre belediyelerimize aktarılacaktır. Organize Sanayi Bölgemizde de 2010 yılında gerçekleştirdiğimiz 30 hektarlık arazi genişletmesine ilaveten 500 dönümlük daha büyütme gerçekleştireceğiz. İnşallah genişletme çalışmalarından sonra istihdam konusunda önemli katkı sağlayacaktır. Yine Doğalgaz konusunda sanayicilerimize doğalgazı vermeye başladık. Evlerimize ve işyerlerine de doğalgazın verilmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Belediyelerin gerekli kararları almasının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu şu anda ihale hazırlıklarını sürdürüyor. Çalışmaların ardından Bartın kış aylarındaki kirli havadan kurtulacaktır. Bizim bu konuda bir talebimiz daha oldu.


Tarım ve turizm gelişecek


Yaklaşık 12 bin nüfusun yaşadığı Kozcağız ve Amasra&8217;ya da doğalgazı ulaştırmak istiyoruz. Bu konudaki çalışmalar da sürüyor. Yine tarihi evlerimizin ve tarihimizin gün yüzüne çıkması için çalışmalar yapıyoruz. Turizm alanında da gelişmemizi sürdüreceğiz. Bunun için gerekli yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Amasra ilçemize tünel projemiz bulunuyor. Bu yatırımlar gerçekten Bartın&8217;ı büyüten ve geleceği hazırlayan yatırımlardır. Tarım desteklerimiz şu anda 27 milyon TL&8217;ye ulaşmış konumdadır. Tarımın da gelişmesi için yoğun bir şekilde çalışmalar yapıyoruz. Baraj çalışmalarımızda devam ediyor ve hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bartın&8217;a 8 yılda 400 milyon TL&8217;nin üzerinde yatırım yapıldı. Yapılan yatırımlar tarihin en büyük yatırımlarıdır&8221;
Editör: Pusula Gazetesi