AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı&[#]8217;nın istifasın almasının ardından il başkanları toplantısını değerlendirdi gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Kendisinin istifa etmediğini ve Başbakan&[#]8217;ın istifa etmeyen il başkanlarına teşekkür ettiğini söyleyen Uçar, önümüzdeki hafta içerisinde bölge ve il koordinatörü milletvekilleri ile birlikte ilçe ve beldelerde çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Zonguldak&[#]8217;tan 25-30 arasında milletvekili aday adayı beklediklerini vurgulayan Uçar, şöyle konuştu:
&[#]8220;İl Başkanları toplantısında süreç değerlendirildi. Başbakan&[#]8217;ın basına açık olan bölümde yaptığı konuşmaları herkes dinledi ve izledi. Ama onun dışında malum süreç ile ilgili teşkilatların istifalarının ve bunun dışında teşkilat dışından aday adayı olmak isteyenlerle ilgili süreç değerlendirildi. Tabi burada istifa etmeyen il başkanlarına teşekkür edildi. Böyle çok zor bir dönemde 2011 seçimlerine giderken biz de burada teşkilatlarda tabiri caizse hamallığa devam etmek istiyoruz diyen arkadaşlarımıza teşekkür ettiler. Bu anlamda umut ediyoruz ki biz de kendi bölgemizde oradan aldığımız sinerji ile daha başarılı hizmetlere imza atacağımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde hemen istifa eden ilçelerimizin ve beldelerimizin hemen yeni yönetimleri oluşturularak ivedilikle tespitleri yapılarak teşkilatlarımızın bekleme süreci ortadan kaldırılmış olacak. Bu süreç ile ilgili önümüzdeki hafta içerisinde hemen bölge koordinatörü milletvekilimiz, il koordinatör milletvekilimiz burada olacaklar. Hemen teşkilatlarımızla ilgili çalışmalar yapılıp ivedilikle bu işlerimizi bitireceğiz. Başbakan&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;a gelmesi ile ilgili görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki günlerde takvim belli olur. Milletvekillerimiz ve istifa eden il başkanlarımız temayül yoklamasına girmiyor. Bunun dışında aday adaylarımız ile ilgili anketler yapılacak. Sivil toplum örgütleri ile ilgili fikirler alınacak. Teşkilat temayül yoklaması yapılacak. Ardından değerlendirmeler yapılacak. Çok detaylı ve elemeye dayalı bir süreç yaşanacak. Biz Zonguldak&[#]8217;tan yaklaşık 25 yada 30&[#]8217;a yakın aday adayı bekliyoruz. Bize gelen taleplerin içerisinde istenilen rakam da odur. Geniş bir elemeye tabi tutularak sıralama belirlenecek.&[#]8221;

GENEL SEÇİM
Genel seçim takviminin TBMM&[#]8217;de görüşüleceğini aktaran Uçar, bir takım kriterlere göre erken seçim yapılmasının planlandığını söyledi. Uçar, &[#]8220;Belediye başkanlarının istifası da 12 Mart 2011 tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar istifa etmeleri gerekiyor. Henüz daha seçim takvimi 22 Temmuz 2011 tarihidir. Bununla ilgili muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde mecliste görüşmeler yapılacak. 22 Haziran 2011 tarihine alınması ile ilgili, tabi bunlarda bir takım kriterler dikkate alındı. Yaz mevsimi olması nedeniyle, tatil dönemine gelmesi, üniversite sınavlarının olması gibi. Bir takım süreçler ile ilgili, en uygun tarih olarak belirlendi. Onunla ilgili 90 gün öncesinde seçim kuruluna bildirmeleri gerekiyor. Bunun kararını alıp hemen seçim kuruluna bildirecekler&[#]8221; diye konuştu.
Seçimlerde bir takım değişiklikler yapıldığını ifade eden Uçar, bu değişiklikleri şöyle sıraladı:
&[#]8220;Seçimlerle ilgili bir takım değişiklikler yapıldı. Güvenlikle ilgili bir takım değişiklikler yapıldı. Geçmişte biliyorsunuz sandık başına polislerin veya emniyet güçlerinin 100 metre yaklaşması yasaktı. Şimdi sandıkta herhangi bir olay vuku bulduğu an emniyet güçleri hemen müdahale edebilecekler. Onun dışında sandıklar şeffaf olacak. Şeffaf kabinler yapılacak. Sandık başkanlarına seçim zamanı teslim edilecek. Seçim işleri biraz daha ilkellikten kurtulmuş oluyor. Mühürlerde bir takım sıkıntılar oluyordu. Bunlarda ortadan kalkıyor. Bununla ilgili de önlem alınıyor. Bir takım bunun gibi seçimlerde teknolojiye uygun hale getiriliyor.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi