Alaplı ilçesinde gelini Behiye Özcan (32), torunu Batunay Han Özcan(12) ile birlikte heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan 35 metrekare evde yaşam mücadelesi veren Muharrem Özcan´a (69) Alaplı Kaymakamı Aydın Memük sahip çıktı.
Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı, yönetim kurulu üyesi Erdoğan Kutlu ile birlikte Özcan ailesini ziyaret eden Memük, aileye ev sözü verdi. Devlet, belediye ve iş adamlarının desteği ile aileyi kısa zamanda ev sahibi yapmak için çalışma başlatacaklarını kaydeden Memük, şöyle konuştu: "Köyümüzde Behiye Özcan adlı vatandaşımız bizden yardım alan bir vatandaşımız. Biz kendisinin durumunu ve ihtiyaç sahibi olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar değişik yardımlar
yaptık. Çocuğunun eğitimine destek veriyoruz. Evin durumunu geldik gördük, evinde heyelan var, durumu iyi gözükmüyor. Biz inşallah uygun bir yere ev yapılması için organizasyon yapacağız. Devletin imkanları doğrultusunda belediyemiz ve iş adamlarımızın katkılarıyla kısa sürede onlara yeni bir yuva kazandıracağız."
Muharrem Özcan (69) da, "Oğlum Mesut Özcan altı yıl önce gelinimi ve beni terk etti. Öğrendik ki İstanbul´da bir bayanla dini nikahla evlenmiş, diğer çocuklarımda uzakta kimseden bana fayda yok, evim heyelan nedeniyle yıkılmak üzere, sosyal güvencem yok. Torunumu okutmakta zorlanıyorum. Kaymakamımızdan ev istiyorum" dedi.
Behiye Özcan da (32) eşinin bilinmeyen bir sebeple 6 yıldır evi terk ettiğini söyledi. Oğlu Batınay Han Özcan ve kayınpederi Muharrem Özcan ile yıkılma tehlikesi içinde olan 35 metrekare baraka evde yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Behiye Özcan, şunları söyledi: "Eşim Mesut Özcan altı yıl önce hiçbir neden göstermeyerek evi terk etti. Öğrendik ki İstanbul´da bir kadınla dini nikahla yaşıyormuş. Benden de boşanmadı. Şu an tek düşündüğüm oğlum, onu okutmakta zorlanıyorum. Öncelikle devletimizden ev
istiyorum bir de oğlumu okutmak istiyorum."
Batınay Han Özcan da babasının kendilerini terk ettiği için onu Allah´a havale ettiğini söyledi. Büyüyünce polis olmak istediğini belirten Batınay Han, "Evimiz her an yıkılmak üzere, derslerim çok iyi, büyüyünce polis olmak istiyorum. Okumayı çok seviyorum. Bu yönde bir bilgisayarım olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş da Batınay Han Özcan´a bilgisayar sözü verdi.
Editör: Pusula Gazetesi