AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, parti binasında yaptığı toplantıyla milletvekilliği aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Toplantıya; Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, il yöneticileri, Gökçeler, Gülüç, Güneşli belde belediye başkanları, belde teşkilatları yöneticileri, bazı belediye ve il genel meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Milletvekili seçilmesi durumunda en büyük hedefinin Ereğli ve Alaplı´yı da kapsayacak şekilde Batı Karadeniz Üniversitesi´nin kurulması için gayret göstermek olduğunu belirten Şahin, &[#]8220;Bana da nasip olan ilçe başkanlığı dönemimde, köylerde önemli hizmetlerimiz oldu. İlçe merkezinde büyük projelere imza attık. Son genel seçimlerde aldığımız oyla, partimize önemli destek sağladık. 12 Eylül´de gerçekleştirilen halk oylamasında da Ereğli´de yüzde 47 hayır oyuna karşı yüzde 53 evet oyu alarak partimizin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan´a selam gönderdik. Yapılan hizmet ve yatırımlar ile seçimlerde elde edilen başarılarda önemli destekleri bulunan il başkanlarımıza, milletvekillerimize ve partililerimize teşekkür ediyorum. Mesleki ve siyasi deneyim ve tecrübemle bundan sonraki süreçte de bölgeme milletvekili olarak hizmet etmek arzusundayım. Bu nedenle yapmaktan onur duyduğum ilçe başkanlığından istifa ediyorum. Aday olsam da olmasam da partimize desteğim devam edecek. Ancak, aday gösterilip, milletvekili seçilmem durumunda en büyük hedefim, Ereğli ve Alaplı´yı da kapsayacak şekilde Batı Karadeniz Üniversitesi´nin kurulması için gayret göstermek. Hakkımı helal ettiğim her partilinin de hakkını helal etmesini istiyorum&[#]8221; dedi.
Erol Şahin´in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise, önemli hizmetlerde bulunan Erol Şahin´e seçim süreci takviminde başarılar dilerken, aday olsun olmasın partisinde çalışmaya devam edeceğinden emin olduğunu söyleyerek, bu güne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle kendisine teşekkür etti. Uçar, &[#]8220;İstifaların erken verilmesindeki gerekçe, yapılacak genel seçimler öncesi teşkilatlarımızın yeniden yapılanarak hazır hale gelmesini sağlamaktır. Sayın Şahin´in, her ne kadar istifa ettiyse de, önünüzdeki dönemdeki çalışmalarımızda yanımızda olacağına inanıyorum. Bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalar dolayısıyla kendisini kutluyorum&[#]8221; diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Başkanı Hamdi Uçar, Erol Şahin´e teşekkür plaketi verdi. Toplantı Erol Şahin´in İl Başkanı Hamdi Uçar´a istifa dilekçesini vermesi ile son buldu. Erol Şahin partililerden büyük alkış aldı ve toplantıya gelenleri tek tek tokalaşarak uğurladı.
Editör: Pusula Gazetesi