Zonguldak şehir içi trafik sorununun çözüm önerirlinden biri olan Mithatpaşa Tüneli Projesi için çalışmaların devam ettiği öğrenilirken ihalesinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor.


Mithatpaşa Tünelinin ve devamındaki Kilimli sahil yolu projesinin Zonguldak ve Kilimli için büyük önem taşıdığını söyleyen Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, projenin 2010 yılı sonuna kadar hazırlanacağını yapımına ise 2011 yılında başlanacağını söylemişti.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın son olarak Kdz. Ereğli&[#]8217;ye yaptığı ziyaretteki sözlerini hatırlatan Uçar; &[#]8220;Bakanımız toplanılan 40 bin imzanın görmezden gelinemeyeceğini söylemiş ve 2011 yılında yapımına başlanılacağını açıklamıştı. Yaptığımız ikili görüşmelerde de Mithatpaşa Tüneli ve Kilimli sahil yolu projesinin 2011 yılında yapımına başlanılacağını belirtti. Zonguldak&[#]8217;ta trafik sorununu çözecek en büyük proje olan Mithatpaşa Tüneline 2011 yılında kazma vurulacak ve bizlerin de takibiyle en kısa sürede yapımı bitirilecektir&[#]8221; demişti.


Projeye yönelik çalışmalar Ulaştırma Bakanlığı&[#]8217;nda devam ederken tünelin başlangıç noktası olan İkinci Makas Kavşağı üzerinde evleri bulunan Roman vatandaşlar için yer arayışına başlandığı öğrenildi.


TOKİ tarafından uygulanan sosyal projeler kapsamında burada bulunan Roman vatandaşlar için de konut projesi gerçekleştirilebileceği belirtilirken bunun için öncelikle tünel projesinin kesinleşmesinin gerektiği belirtiliyor.



BAKANLIĞIN İHALE YAPMASI BEKLENİYOR


Ön projesinin hazırlanmasının ardından yaz aylarında zemin etüd çalışmaları yapılan 2 kilometrelik Mithatpaşa Tüneli başında ihale yapılması bekleniyordu. 2011 yılı sonuna kadar kazma vurulabileceği belirtilen tünel için iktidar partisi Milletvekilleri&[#]8217;nden konunun takipçisi olmaları isteniyor.


Trafik sorunu ile boğuşmaya devam eden yapılan imza kampanyasına destek veren 35 bin vatandaş tünelin yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.


İmzalarıyla kampanyaya katılan pek çok vatandaş tünelin yapılacağına inanmadıklarını belirtirken pek çok vatandaş ise Ulaştırma Bakanlığı&[#]8217;nın yaptığı proje ve zemin etüt çalışmalarının ardından umutlandıklarını ifade ediyor.


Haziran ayı öncesi yapılacak genel seçimler öncesi tünelin ihalesinin yapılıp yapılamayacağı merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi