Edinilen bilgiye göre, Karapınar köyünde yaşayan 30 yaşındaki Satılmış Satuk, özel bir maden ocağında çalışırken yüksekten düştü. Durumu ağır olan madenci, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde tedavi altına alındı. Kalbi durmuş vaziyette hastaneye getirilen madenci, tekrar yaşama döndürüldü.
Cihaza bağlı olarak bir gün yaşayabilen madenci Satılmış Satuk´un dün beyin ölümü gerçekleşti. Hastane doktorları ise aileye organ bağışı konusunda bilgiler vererek aile ile görüştü. Anne Gülşen, baba Sadık ve diğer çocukları Satılmış Satuk´un organlarının bağışlanmasını kabul etti.
Hava muhalefeti nedeniyle dün gece Zonguldak´a gelmesi beklenen ekipler, bugün geldi. Sabah saatlerinde Tıp Fakültesi Hastanesi´ne gelen ekipler, ameliyata başladı.

ÖLDÜĞÜNÜ EŞİNE SÖYLEMEDİLER
2 yıllık eşi Emine Satuk´a ise madenci eşinin ameliyatta olduğu söylendi. Organların alınmasının ardından cenazesi Karapınar köyüne getirilecek olan madencinin acı haberi eşine sabah saatlerinde söylenecek. Aile acı haberle yıkılırken bir yandan da 7 cana umut vermenin mutluluğunu yaşıyor. Ölen madencinin karaciğeri, 20 günlük bir bebeğe verilecek. Kalbi ise 13 yaşındaki bir kız çocuğuna verilecek. Madencinin kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi, Karaciğeri İstanbul Üniversitesi, böbrek, pankreas ve
akciğerleri de Ankara´ya gönderilecek.
Organ nakillerini gerçekleştirmek için Ankara´dan görevlendirilen ekipler, Türk Silahlı Kuvvetleri´ne ait ambulans uçak ile Çaycuma ilçesindeki Zonguldak Havaalanı´na indi. Buradan kara yolu ile Tıp Fakültesi Hastanesi´ne gelen ekipler, süratle ameliyathaneye girdi. Genelkurmay Başkanlığı ise organ nakli çalışmaları için 2 personel görevlendirdi. 2 askeri personel ekiplerin çalışmalarını görüntüledi.

"İNSANLARA UMUT OLSUN"
Hayatını kaybeden 30 yaşındaki madenci Satılmış Satuk gibi 3 yıldan bu yana maden ocağında çalışan 29 yaşındaki kardeşi Muhammet Satuk, hem acı hem de mutluluğu bir arada yaşadığını belirtti. Ağabeyinin organlarının başka insanlara umut olacağını söyleyen Muhammed Satuk, en çok karaciğerin 20 günlük bebeğe verilmesine sevindiklerini söyledi. Doktorların müdahalelerine rağmen ağabeyinin beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyen Satuk, şöyle konuştu: "Ağabeyim geçen akşam hastaneye getirildi. Doktorlar
müdahale etti ancak beyin ölümü gerçekleşti. Tabii doktorlarla konuştuk, organlar toprak olacağına can olsun dedik ve ağabeyimin organlarını bağışladık. Ağabeyimin organlarıyla 7 kişinin hayatı kurtuldu. Ağabeyim 2 yıldır evliydi. İş kazası olmuş. Her şey 20 dakikada olmuş. Ağabeyim yüksekten yuvarlanmış. Ama bu inandırıcı değil. Doktorlar dahi buna inanmıyor. Kimse buna inanmıyor. Şüpheli bir durum. Hepimiz madenciyiz, yerin altına giriyoruz ve ne olacağını kimse bilmiyor. 20 günlük bebek, ağabeyimin
karaciğeri ile yaşayacak. Minik bebeğin hayatını kurtaracağız. Kurtarabilirsek ne mutlu bize. En güzel mutluluk."
Ölen madencinin 6 kardeşi olduğu öğrenilirken, 34 yaşındaki ağabey Sinan Satuk ise yaşadıklarını anlatırken konuşacak kelime bulamadı. Ağabey Satuk, "Kardeşimizi kaybettik ama 7 kişiye can verdi. İnşallah mutlu olurlar. Doktorlar elden geleni yaptılar ama beyin ölümü gerçekleşti. Bir hayat kurtardık. Tabii ölenle ölünmüyor. Toprak olup gideceğine, diğer insanlara da umut olsun. Söyleyecek başka söz bulamıyorum" diye konuştu.
Madencinin cenazesi öğlen namazının ardından köyünde defnedilecek. Ailenin madencinin organlarını bağışlaması ise hem hastane hem de çevredeki vatandaşlar tarafından takdir edildi.
Editör: Pusula Gazetesi