AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu´nun Bartın-Çaycuma-Zonguldak Doğalgaz şehir içi dağıtım ihalesini gerçekleştirmek için gerekli hazırlıkları yaptığını açıkladı. Aynı ihale kapsamına Kozcağız beldesi ile Amasra ilçesinin de projeye dahil edilmesi için girişimde bulunduklarını ifade eden Milletvekili Tunç, bu konuda gerekli çalışmaların da yapıldığını kaydetti.



Sanayiciler kullanmaya başladı


Milletvekili Yılmaz Tunç; "Bartın-Çaycuma-Zonguldak doğalgaz ana hattı 26 milyon dolara mâloldu. Doğalgaz Bartın Organize Sanayi Bölgesi ile Çaycuma Organize Sanayi Bölgesine ve bölgedeki önemli sanayi kuruluşlarının kullanımına sunuldu. Bartın, Zonguldak ve Çaycuma Belediyelerinin doğalgazla ilgili olarak gerekli meclis kararlarını almalarının ardından da hızlı bir şekilde şehir içi dağıtım ihalesi için gerekli hazırlıklara başlandı" dedi.


Kozcağız ve Amasra hatta yakın


Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın-Çaycuma-Zonguldak şehir içi doğalgaz dağıtım ihalesi kapsamına Bartın iline bağlı Kozcağız Beldesi ile Amasra ilçesinin de dahil edilmesi için çalıştıklarını, Kozcağız´ın doğalgaz boru hattına 7 kilometre Amasra´nın da 10 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, toplam 12 bin nüfusun yaşadığı Kozcağız beldesi ve Amasra ilçe merkezine de doğalgaz verilmesini sağlamak istediklerini anlattı.
Editör: Pusula Gazetesi