Çaycuma Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen kongrede divan başkanlığını Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas yaptı. Çaycuma Muhtarlar Derneği&[#]8217;nin 10. Olağanüstü Kongresinde konuşan Şerafettin Nas, &[#]8220;Bizim bizden başka sahibimiz yok&[#]8217; dedi. Sosyal Güvenlik Kurumu nedeniyle birçok muhtarın ifade vermek zorunda kaldığını belirten Nas, &[#]8220;Biz muhtarlar devletin en son kademesinde yer alıyoruz. Hiçbir kurum kendi işleri için aracı yapmasın. Bir çok muhtarımız, mahkemelerde ve savcılıklarda ifade veriyor. Anlaşmalı evlenmeler ve boşanmalar yüzünde muhtarlarımız ile köylüler arasında sıkıntılar yaşanıyor. Kimse muhtarlarımıza yüklenmesin&[#]8221; dedi. Muhtarların siyasete de alet edilmemesi gerektiği konusunda uyaran Nas, şöyle devam etti;
&[#]8220;Ben referandum da hayır oyu verdim. Açıkça söylüyorum. Kimden çekineceğim. Siyasete de alet olmayız, olmamalıyız. Muhtarların kamu kurumlarında odacı gibi görülmesini istemiyoruz.&[#]8221; Daha sonra konuşan aday Ercan Karakuş ise muhtar derneğinin protokolde anneler derneği kadar değeri ve yeri bulunmadığını ifade etti. Karakuş, derneğin resmi törenlerde çelenk bile koyamadıklarını belirtti.
Mevcut Başkan Ekrem Çelen ise eleştirilere cevap verdi. Kaymakam İsmail Kaygısız&[#]8217;a müracaat ettiklerini fakat Muhtarların İçişleri Bakanlığına bağlı olduğu için Kaymakamlık çelenginin de kendilerini temsil ettiği yönünde cevap aldıklarını belirten Çelen, &[#]8220;Bu zamana kadar hiçbir siyasi parti başkanına gidip de bana destek verin demedim. Eğer demiş olsaydım o siyasi parti başkanının karşısına geçtiğimde önümü iliklemek zorunda kalırdım. Bu bir muhtar için en kötü durumdur. Nihayetinde biz muhtarlığımıza seçimle geldik&[#]8221; dedi.
2 liste halinde gerçekleşen seçimlerde mevcut Başkan Ekrem Çelen, 67 oy alırken, Muhtarlar aday Dağüstü Köyü Muhtarı Ercan Karakuş ise 37 oy aldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı. Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanlığı için aday olan mevcut aday Ekrem Çelen&[#]8217;in yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu;
&[#]8220;Rıfat Kalaycıoğlu, Bilal Menteşe, Mustafa Tuncel, Mustafa Cin, İdris Odabaş, Kadir Ecek, Alparslan Uzun.&[#]8221; Cemil Kanoğlu, Şevket Ayçelebi, Ramazan Öztürk, Mehmet Dıraz, Şerafettin Gülek, Bayram Güner, Dursun Acar&[#]8217;ın yedek yönetim kurulu üyesi listesinde bulunurken. Denetleme kurulu asil üyeleri ise İsa Durcan, Beytullah Uzun, Doğan Erbay, Satılmış Eser, Yaşar Akça, Alaattin Aktaş&[#]8217;tan oluştu.
Editör: Pusula Gazetesi