54 üyesi bulunan Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Ergün Ayhan, yaptığı açıklamada, balıkçı barınakları için Milli Emlak Müdürlüğü ile ikinci 10 yıllık sözleşmelerini imzaladıklarını kaydetti. Kozlu Belediyesi tarafından barakaların boşaltılmasının istenildiğini belirten Ergün, belediyenin gönderdiği resmi yazı ile kooperatife hayali suçlamaların yapıldığını ifade etti. Kanunda barınak olarak kullanabilecekleri tek yerin mevcut alan olduğunu belirten Ergün, &[#]8220;Mevcut yer için Milli Emlak Müdürlüğü ile ikinci on yıllık kira sözleşmemizi imzaladık. Bugüne kadar kiralarımız aralıksız ödenmiştir. Şuanda ikamet ettiğimiz barınaklar maddi durumumuz müsait olmadığı için betonarme değil, tahta ve tuğladan yapılmıştır. Daha sıhhi ve dayanıklı tek tip barınak yapabilmek için maddiyat ve yer arayışlarımız sürmektedir. Maddi gelir temini için Kozlu Balıkçı Barınağı&[#]8217;nı almak için müracaatlarımızı yaptık. Kanun ve yönetmelikleri göre, liman içinde çekek ve barınak yapmak yasaklanmıştır. Dolayısıyla önümüzde barınak yapmak için tek yer seçeneği kalmaktadır. Mevcut barakaların bulunduğu yer en müsait alandır. Kooperatifimizin ortakları ve diğer resmi, özel kuruluşların desteği ile yöremize yakışır, üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak, modern tek tip çekekler yapmak için çalışıyoruz. Ancak Kozlu Belediyesi tarafından sürekli olarak rahatsız ediliyoruz&[#]8221; dedi.

RESMİ YAZI İLE UYARI
Ergün, Kozlu Belediyesi tarafından gönderilen resmi yazı ile hayali suçlamaların istinat edildiğini ve alanın boşaltılması konusunda uyarıldıklarını da kaydetti. Gönderilen yazının resmi yazı dili ve hukuki mesnede dayanmadan yazıldığını ileri süren Ergün, &[#]8220;Kozlu Belediyesi tarafından belirli aralıklarla &[#]8216;baraka ve malzemelerinizi kaldırın&[#]8217; yazıları gönderildiği gibi çekeklerin ön ve arkalarına dolgu malzemeleri dökülmektedir. Son olarak geçtiğimiz hafta dolgu malzemesi stoklarını arttırırken, kooperatif ortaklarına gönderdiği yazıda &[#]8216;İmar kanununa ve kıyı kanununa aykırı olarak yapmış olduğunuz barakaların kaldırılması gerekmektedir. 15 gün içerisinde izinsiz yapılan barakanızı ve malzemelerinizi kaldırmanız gerekmektedir&[#]8217; denilmiştir. Hiçbir bilgi ve resmi yazı dili ve hukuki mesnede dayanmadan yazılan bu yazı, hukuk devletinde karşılaşacağımız ilginç mektupta olsa, resmi makamdan gelmiş olması, bizi hayli üzmüş ve düşündürmüştür. Kozlu Belediye Başkanın &[#]8216;imar kanuna aykırı&[#]8217; şeklinde yaptığı değerlendirme, tamamen akla, yasalara ve kooperatifimiz mensuplarına yönelik hayali suçlamadır. Kooperatifimize ait çekeklerin mevzuata aykırılıkları kesinlikle yoktur. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, ve sosyal hukuk devletidir. Anayasaya ve yasalara uymak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin görevidir&[#]8221; dedi.
Ayrıca Ergün, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın kooperatif ve ortaklarını tedirgin etmeye devam etmesi yada zarara uğratması halinde gerekli hukuki işlemleri de başlatacaklarını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi