Ak Parti İl Siyasi İşler Başkanı Abdülkerim Gün Milletvekili adaylığı için partideki görevinden istifa etti. Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya, Gün´ün eşi, yakınları ve partililer yoğun ilgi gösterdi.


Sonuç her ne olursa olsun her zaman partinin emrinde olacağını ifade eden Gün, &[#]8220;Ak Partide göreve başlamadan önce kamuda 26 yıl yöneticilik, sivil toplum kuruluşlarında kurucu yöneticilik ve seçilerek yaptığım profesyonel yöneticiliklerin yanında yine bir kamu kuruluşunda yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. Bu süreçte yaşadığım ve edindiğim birikim ve tecrübeyi teşkilatlarda geçen süreçteki tecrübeyle bir araya getirdiğim zaman ilimize ve çevremize daha faydalı olabilmek için 12 Haziran 2011&[#]8217;de yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde aday adayı olabilmek için onur, şeref duyarak yaptığım başkanvekilliği, siyasi işler başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğimden istifa ediyorum. Sonucu ne olursa olsun hayırlı olmasını diliyor ve her zaman partimin emrinde olduğumu hatırlatarak vermiş olduğum kararın aileme, milletime ve şehrime hayırlı olmasını temenni ediyorum&[#]8221; dedi.


İl Siyasi İşler Başkanı Abdülkerim Gün&[#]8217;ün her zaman partide yeri olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise, &[#]8220;Abdülkerim Gün arkadaşımız bugüne kadar görevini yerine getirmeye çalışmıştır ve bundan sonrada getirecektir. Bu verdiği dilekçe de sadece evrak üzerinde vermiş olduğu istifadır. Gönlüyle, kalbiyle ve fiziğiyle yine Ak Partimizde her zaman yeri vardır. Hizmet edecektir. Aktivitelerimizin içerisinde olacaktır. Bu &[#]8216;Abdülkerim Gün istifa etti ve partimize gelmemelidir&[#]8217; anlamına gelmemelidir. Aday adayı, aday yada aday olmasa da yine partimizin içerisinde bir kardeşimiz, neferimiz olarak hizmetine devam edecektir. Bizim bundan şüphemiz yoktur. Ben bu istifa süreciyle ilgili kendisine başarılar diliyorum ve Allah yolunu açık etsin diyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi