Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Abdurrahman Uysal öğrenciler arasında artış gösterdiği belirtilen ishal vakalarıyla ilgili okullara sabun istedi.


Tuvalet ve musluklardan yayılan mikropların bulaşıcı olduğuna dikkat çeken uysal Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;nü duyarsız kalmakla eleştirdi.


Uysal değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi;


Özellikle kış aylarında hava kirliğinin yanında bir çok bulaşıcı hastalıkta toplum sağlığını tehdit ediyor.


Kış mevsiminde çocuklarda aşırı su kaybına yol açan şiddetli ishalin en yaygın sebeplerinden biriside &[#]8216; rota virüsü&[#]8217;.


Son derece bulaşıcı bir hastalık olan bu virüs, ellerde ve katı yüzeylerde canlı kalabiliyor. Rota virüsü birçok hastalıkta olduğu gibi insandan insana, su ve yiyeceklerin tüketilmesiyle ve hastalık bulaşmış yüzeylere temasla yayılıyor.


Özellikle okullarımızda , hastanelerde çocuk servislerinde , yuva, kreş gibi kapalı ortamlarda bulaşma ihtimali çok daha yüksek.


İlimiz merkezinde bu virüsün neden olduğu hastalıklarda ve çocuklarda ishal vakalarında artış yaşanıyor.


Okullarda yetkililerin genel temizliğin sağlanmasına dikkat etmeleri ve çocuklarımızın kullandığı lavabo ve tuvaletlerde mutlaka sabun bulundurulmasına özen göstermeleri gerekiyor.


İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bu konuda vatandaşlarımızı ve okul yetkililerini bilgilendirecek çalışma yapmaları hastalığın önlenmesinde etkili rol oynayacaktır.


Ayrıca bu tür hastalıkların artışı ile ilgili bilginin Sağlık Müdürlüğünce Kamuoyu ile paylaşılarak koruyucu sağlık hizmeti kapsamında hastalığın önlenmesine dikkat çekilmelidir.


Yetkililerin göstereceği duyarlılık çocuklarımızın sağlığını doğrudan etkileyecektir&[#]8221;.


Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;nün bu talebe nasıl bakacağı merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi