Zonguldak, Bartın, Kozlu, Kilimli, Çaycuma ve Devrek Belediyelerinin almış olduğu Meclis kararlarının Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Gaz Dağıtım Daire Başkanlığı&[#]8217;na ulaştığını belirten, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen; &[#]8220;Ankara&[#]8217;da EPDK Dağıtım Daire Başkanlığı&[#]8217;na yeni atanan İsmail Karahan ile görüştüm. Dosyanın hazır olduğunu, yakında EPDK yönetim kurulunda dosyanın görüşülerek ihale kararı alınıp, hemen ihaleye çıkartılacağını söyledi&[#]8221; dedi.


Gülşen ayrıca Daire Başkanı İsmail Karahan&[#]8217;ın, dosyanın iki defa ihaleye çıkartıldığını, ekonomik krizler nedeniyle daha önce yapılan bu ihalelere talep olmadığını, bu sene yapılacak olan ihaleye, ekonomik krizin kalkması ile ihaleye talep olacak firmalar olacağını düşündüğünü ve muhtemel bir sıkıntı görünmediğini söylediğini belirtti.


Gerek Çaycuma&[#]8217;da gerekse Zonguldak-Bartın illerinde konut sayısının her yıl artış gösterdiğini dile getiren Belediye Başkanı Mithat Gülşen; &[#]8220;Yakılan kömür hangi kalitede olsa bile, hava kirliliğine neden oluyor. Yaşamı çekilmez hale getiriyor. Gerek Çaycuma TSO Başkanlığım döneminde, gerekse Belediye Başkanlığım dönemimde konuyu çok iyi takip ediyorum. Doğal gaz ile ilgili dosyalar tamam, bu sene mutlaka kazma vurulacak&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi