Bodrum Torbalı kavşağında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettikten sonra memleketi Amasra ilçesine defnedilen Rock Sanatçısı Barış Akarsu´nun babası Selahattin Akarsu, oğluna büyük saygısızlık yapıldığını belirterek "Barış, ömrünün sonuna kadar Amasra ve Bartın´ı tanıtmak için mücadele etti. Barış Akarsu´yu sevenler ile birlikte Amasra´da birçok etkinlik düzenledik. Amacımız, 3 bin yıllık tarihi olan Amasra´yı daha da fazla tanıtabilmektir. Eski Belediye Başkanı Ali Yıldırım, oğlumun adına bir kütüphane yapılmasına destek oldu. Türkiye´nin ve dünyanın birçok yerinden Barış Akarsu hayranları kütüphane için kitaplar yolladı. Daha sonra binaya Barış Akarsu adına ne varsa konuldu" dedi. Seçimlerden sonra belediye başkanlığında değişiklik olduğunu anlatan baba Selahattin Akarsu "Yeni Belediye Başkanı Emin Timur, kütüphanenin isminin ´Barış Akarsu Kütüphanesi´ olacağını söyledi. Ama olmadı" diye konuştu.



Yapılanlara çok üzüldüm

Selahattin Akarsu, yaşanan gelişmelerin ardından Amasra Belediye Başkanı Emin Timur´un haber göndererek, "Orası boşaltılsın" dediğini, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü´nün kendisine arayarak Belediye Başkanının sözlerini ilettiğini söyledi. Yaşanan olaylar karşısında duygulanan baba Akarsu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim yapacak bir şeyim yok. Mecburum. Alınan karar karşısında hiç bir şey yapamıyorum. Yalnız yaşanan bu olaylarda Amasra halkının suçu yok. Bu belediye ile ilgili bir konu. Başkan, ´Orayı boşaltsınlar acilen´ demiş. Ben de kararı uyguluyorum. Eşyaları mümkün olduğunca toplamaya çalıştım. Kendi başıma bu kadar yapabiliyorum. Bu eşyaları alırken bütün Barış Akarsu´yu sevenlerin hatıralarını ve duygularını da topladım. Bu beni çok üzdü. Keşke bunlar olmasaydı. Elimizden bir şey gelmiyor."

Amasralılar da tepkili

Barış Akarsu´nun eşyalarının boşaltılmasına Amasralılar da tepki gösterdi. Amasra´da yaşayan Barış Akarsu hayranları, "Bu nasıl iş? Anlayabilmiş değiliz. Böyle bir sanatçıya bu yapılmaz. Eşyalarının boşaltılması çok yanlış. Kızgınlıkla yapılan bu davranış Amasra´ya yakışmaz" dediler. Barış Akarsu´nun bir hayranı, "Bu karardan vazgeçilmeli. Barış Akarsu´nun kemikleri sızlayacak. Bu kadar Barış Akarsu hayranının gönderdiği malzemeler sokakta. Bu duruma acilen son verilmelidir" diye konuştu. Barış Akarsu´nun heykelinin bulunduğu yerde olan eşyaları yaşanan gelişmelerin ardından kapı önüne çıkarıldı.
Editör: Pusula Gazetesi