Amasra ilçesinde bulunan Roma dönemine ait kalenin duvar ve burçlarında yıkılma tehlikesi olduğu bildirildi. Makine Mühendisi Faruk Papila, 3 bin yıllık geçmişe sahip olan, Roma Bizans, Ceneviz şehri ilçede kalenin Boztepe mevkiindeki duvarı ve burçlarının yıkılma tehlikesi ile karşı karşıla bulunduğunu söyledi.



Önlem alınması lazım



Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle Türkiye´nin önemli turizm merkezleri arasında gösterilen Amasra´da tarihi kalenin duvarı ve burçlarında önlem alınmasını isteyen Papila, ilçe sakinlerinden biri olarak yetkililere uyarıda bulundu. Duyarlı vatandaş Faruk Papila, İlçeyi ziyaret eden turistlerin gezip gördüğü yerler arasında bulunan kalede yıkılma tehlikesi olan duvar ve burçların onarılmasını istedi.



Önemli bir kayıp olur



Makine Mühendisi Papila, "Amasra kalesinin Boztepe mevkiinde bulunan duvar ve burçları yıkılıyor. Bir burç var ki, adeta yıkılacağım diyor. Yıkılmış iki tane burç kalıntısını gördükten sonra, bu güzel kültür mirasımızın yıkılması son derece üzücü bir olay olur. Yıkılma tehlikesinde olan kültür mirasımıza sahip çıkılacağına inanıyorum. Eğer sahip çıkılmazsa dünya kültür mirasımız için önemli bir kayıp olacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi