Bodrum&8217;da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybettikten sonra Amasra ilçesinde toprağa verilen Rock şarkıcısı Barış Akarsu´ya vefasızlık yapıldığı iddiaları hayranları tarafından üzüntüyle karşılandı. Oğlu adına belediye tarafından kurulacak kütüphaneden vazgeçilmesi üzerine İhlas Haber Ajansına açıklama yapan baba Selahattin Akarsu&8217;nun tepkileri üzerine gelişmelerden haberdar olan Barış hayranları üzüntü ve tepkilerini yetkililere gönderdikleri elektronik posta ile dile getirdi. Selahattin Akarsu açıklamasında eski Belediye Başkanı Ali Yıldırım&8217;ın oğlunun adına kütüphane yapılmasına destek olduğunu, bu kütüphaneye Türkiye´nin ve dünyanın birçok yerinden Barış Akarsu hayranlarının kitaplar yolladığını, şimdi ki Belediye Başkanı Emin Timur&8217;un kütüphanenin isminin ´Barış Akarsu Kütüphanesi´ olacağını söylediğini ama bu sözünü tutmadığını söylemişti. Sanatçının babası Barış´ın Bartın ve Amasra´yı tanıttığını, oğlunun adına kütüphane olmasını bekledikleri yerin Belediye Meclisi kararı ile isminin ´Amasra Belediyesi Halk Kütüphanesi ve İnternet Evi´ yapıldığını öğrenince büyük üzüntü duyduğunu ve yıkıldığını belirtmişti.



İnternet sitesinden duyu yapıldı


Barış Akarsu&8217;nun adı geçen yere daha önce konulan eşyalarının boşaltılması sanatçının adını taşıyan resmi internet sitesi aracılığıyla tüm Türkiye&8217;ye ve dünyaya duyuruldu. Barış Akarsu hayranları olay üzerine Amasra Belediye Başkanlığı&8217;na üzüntülerini bildirerek tepki gösterdi. Yaşananlara tepkilerini mail ve faks yolu ile göstermek isteyen Barış Akarsu´yu sevenler, Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne, Milletvekillerine, Bartın Valisi İsa Küçük&8217;e, Amasra Kaymakamlığı&8217;na ve Amasra Belediye Başkanlığı&8217;na elektronik posta gönderdi. Ayrıca, Amasra Belediye Başkanlığı´nın telefonları arandı. Gönderilen elektronik postada, "Amasra Belediye Başkanlığına. Sayın başkanım, bugün Amasra´da yaşananlar binlerce Barış hayranını ziyadesiyle üzmüş ve çok büyük bir hayal kırıklığı yaşanmıştır. Bizler için Amasra Barış demek, Barış da Amasra demektir. Yani Barış ve Amasra bir bütündür" denildi.


Barış Amasra&8217;nın yüz akıdır


Elektronik postada, şehirlerin yetiştirdikleri değerlerle anıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Barış da, Amasra´nın yetiştirdiği çok kıymetli bir evladıdır. Amasra´nın yüzü, yüz akı olmuştur. Bizler Amasra´yı Barış´la sevdik. Barışsız bir Amasra düşünemeyiz. Sizlerden dileğimiz Barış´ın adının o çok sevdiği Amasra´sında, sevgi ile yaşatılmasıdır. Bunun için de büyük beklentilere girmedik. Adı bir okula, bir meydana, bir parka, bir caddeye verilsin gibi taleplerde bulunmadık. Kendi gayretlerimizle bir kütüphane oluşturup buraya Barış Akarsu Kütüphanesi adının verilmesine vesile olmak istedik. Bu hem Barış´a hem Barış´ı yetiştirip bağrına basan Amasra halkına bir teşekkür mahiyetindeydi aslında. Barış´ı çok sevdiğinizi biliyoruz. Lütfen bunu Barış´a ve biz sevenlerine çok görmeyiniz.


Yanlış anlamalar olabilir


Karşınızda hayatının baharında bir evladı toprağa veren bir anne ve baba ile çok sevdikleri kıymetli bir sanatçıyı kaybetmiş çok acılı bir fan kitlesi var. Dolayısıyla arada kırgınlıklar, yanlış anlaşılmalar olmuş olabilir. Size düşen birleştirici olmaktır diye düşünüyorum. Üstelik Barış Akarsu gibi bir ortak paydamız varken. Yaraları sarmak zor olmasa gerek. Dileklerimize duyarsız kalmayacağınıza bütün kalbimizle inanıyor, gereğini yapacağınızı ümit ediyoruz" Barış Akarsu´yu sevenler yaşanan olayın bir an önce sonlandırılması gerektiğini bildirdi. Binlerce kişi, Barış Akarsu´nun resmi internet sitesinde yaşanan olaylarla ilgili duygularını dile getirdi.
Editör: Pusula Gazetesi