Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, düzenlediği basın toplantısında, Ereğli´yi korku kenti yapmaya çalışanları ve AK Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan´ı sert bir biçimde eleştirdi. Ereğli´nin mafya bozuntularına, tefecilere, hırsızlara korku kenti olacağını belirten Posbıyık, "Ben yaşadığım sürece Ereğli´yi bu tip insanlara dar edeceğim. AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´la nadir zamanlarda görüş birliği içinde oluruz. Bu zamanlardan biri de bugün, vekilim dün yaptığı basın toplantısında ´Ereğli korku kenti olmasın´ demiş ve bu söylemi gazetelere manşet olarak yansımıştı. Bu konuda kendisiyle aynı noktada buluşuyoruz. Ben de zaten belediye başkanlığım dönemi boyunca bu konu üzerinde çalışıyorum" dedi.
Valilik ve emniyetle yaptığı işbirliği neticesinde 1994 yılından bu yana Ereğli´deki kanunsuz yapılan işlerin hepsini piyasadan sildiklerini anlatan Posbıyık, şöyle konuştu: "Ereğli´de yaşayan yüzde 98´lik vatandaş grubundan sürekli olarak tebrik mesajları alıyoruz. Ereğli bu bağlamda çok iyi bir noktaya geldi. Emniyet mensuplarının yaptığı başarılı operasyonlar neticesinde sevgi barış dostluk kenti Ereğli adına yakışır bir kent olmuştur. Hatta iddia ediyorum Ereğli sevgi barış ve dostluğun doyasıya yaşanıldığı Türkiye´de 1. kenttir."
Herkesi mutlu etmenin kolay olmadığını anlatan Posbıyık, şunları söyledi: "Ereğli´deki yüzde 2´lik bir grup kendilerini yasaların ve devletin üstünde görüyor. Biz de bunlara karşı savaş açmış durumdayız. Bu kesim çok mutsuzdur. Mutsuz olmaya da devam edecekler. Mafya bozuntularına, yasalara aykırı işlem yapanlara, tefecilere, kendilerini yasaların önünde görenlere, insanları ötekileştirenlere, kısa yoldan köşe dönmek isteyenlere, biat yöntemini uygulamaya çalışanlara, haksız kazanç elde etmeye çalışanlara, siyasi baskı uygulayanlara yani yüzde 2´lik bölüme Ereğli´de huzur yoktur, olmayacaktır da. Biz bu yüzde 2´lik grubu hiç sevmiyoruz. Onlarda bizi sevmiyor. Bu grup için Ereğli korku kenti olmaya devam edecek. Ereğli, ben var olduğum müddetçe, ister belediye başkanı olarak kalayım ister milletvekili olayım mafya bozuntularına, tefecilere korku kenti olmaya devam edecektir. Bunda kesin kararlıyım. Allah bana sağlık verdiği müddetçe. Ereğli´de bunları barındırmayacağım."


ÜNİVERSİTEYİ İNŞALLAH BİZ KURACAĞIZ
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´ı sert bir dille eleştiren Başkan Posbıyık, sözlerine şöyle devam etti: "Ey Fazlı Erdoğan, Ereğli´nin suyunun içilmediğini söylemişsin. Sen Ereğli´de mi yaşıyorsun ki, bu kanaate varıyorsun? Sen sülalenle birlikte İstanbul´da villalarda yaşıyorsun. Nereden bileceksin Ereğli´nin suyunun tadını. Sen gel de Bayram ağabeyine sor Ereğli´nin sularını onlar sana anlatsın. Ereğli´nin nasıl güzel bir suyu olduğunu. Yerel gazetelerde üniversite hakkında konuşup
duruyorsun. Ereğli´de ne Batı Karadeniz Üniversitesi kurabilirsin ne de Vakıf Üniversitesi. Böyle bir ortam yok. Böyle bir ortamın olabilmesi için kampüs alanı yapılması lazım. İşte revizyon da onu yapmaya çalışıyorum. Yine her konuda olduğu gibi senin söylediklerin boş laf olarak kalıyor. Benimkiler ise icraat olarak tarihe geçiyor. Ereğli´ye üniversiteyi kurmakta inşallah bana nasip olacak. Tabii ki seninde uzman olduğun dallar var. Yeni fabrikalar kurarsın. Karayollarına koruma bariyerleri yaparsın. Bu konularda başarılısın. Bu konularda seni kutluyoruz."


ERDOĞAN´A UYARI
Milletvekili Erdoğan´ın bir imar planlarından bahsettiğini belirten Başkan Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz imar planından falan anlamazsınız. Burada açıyorum paftayı anlatana kadar anam ağlıyor size. Senin niyetini ben çok iyi biliyorum. Ama bu niyetlerini yavaş yavaş ortaya dökeceğim. Zamanı gelmişken birini dökeyim. Fazlı Erdoğan seni uyarıyorum. Sakın ha. Bir hayırsever vatandaşla birlikte Ereğli´ye 2 bin 500 talebe kazandırmak için yapacağımız Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, kuracağımız Devlet Demir Yollarındaki alana sadece ismini verebilmek için 200 bin TL verip; anaokulu yapma noktasına gidiyorsun. Kapalı kapılar arkasında kimlerle bunu görüştüğünü biliyorum. Bu anaokulu, bizim Turizm ve Meslek Yüksekokulu yapmak istediğimiz alana yaptırmak istediğini biliyorum. Böyle bir şey yapmaya kalktığın takdirde Ereğli´yi ayağa kaldırırım. Geçmişte bunun örneklerini gördün. Beleşe konmak yok. Anaokul yapacaksan. Gideceksin arazini alacaksın. Arazinin üstüne yaptıracaksın. Böyle
beleşe konmaya kalkmayacaksın. Biz de seni ayakta alkışlayalım."
Editör: Pusula Gazetesi