10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, kısa bir süre önce kurulan Bartın Gerçek Gazeteciler Derneği Üyeleri için ise ayrı bir anlam ifade etti. Geçen hafta faaliyete geçen dernek gazetecilerin özel gününü heyecanla kutlarken, anlamlı günde Cumhuriyet Alanı&8217;ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunup saygı duruşunda bulunan dernek üyeleri daha sonra sohbet toplantısı yaparak görüş alışverişi yaptı. Gazetemizi dün ziyaret ederek kutlama yapanlar arasında bulunan Saadet Partisi Hanım Komisyonu Başkan ve Üyeleri ile İl Başkanı Ünal Yurtbay ve Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç, Genel Yayın Yönetmenimiz Arif Üçler&8217;in kurucu üyesi olduğu Bartın Gerçek Gazeteciler Derneği için de hayırlı olsun dileğinde bulundu.



Basının desteklenmesi gerekiyor



Saadet Partisi&8217;nin ziyaretinde Ziyarette Saadet Partisi Hanım Komisyonu İl Başkanı Fatma Gizli, Hanım Komisyonu Merkez İlçe Başkanı Amine Ercan, Halkla İlişkiler Sorumlusu Dursun Yılmaz ve Anadolu Gençlik Derneği Hanım Komisyonu Başkanı Raziye Keleş hazır bulundu. İl Başkanı Ünal Yurtbay ziyarette yaptığı konuşmada, basının halkı bilgilendirerek kamuoyunu aydınlattığını, o nedenle çok önemli bir görev yaptığını söyledi. Basının desteklenmesi gerektiğini ifade eden Yurtbay, ülkenin gidişatının ve vatandaşın durumunun iyi olmadığını, yaklaşan genel seçimlerin bu açıdan büyük önem taşıdığını, ülkenin geleceğinin söz konusu olduğunu belirtti. Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç ise &8220;İktidar partisi milletvekili esnaflara verdikleri kredilerle övünüyor. Esnaf kredi değil piyasanın hareketlenmesini istiyor. Krediyle ipotek veriliyor, bankalara borçlanılıyor. TOKİ konutlarında da durum böyle. Kredi kartlarında tablo daha da vahim. Halkımızın büyük bölümü bankalara borçlu. Türkiye&8217;de oynanan oyunu yine biz bozacağız&8221; dedi.



Başkan Akın&8217;dan kahvaltılı kutlama



Belediye Başkanı Cemal Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına kahvaltı düzenledi. Belediye Dinlenme Evi&8217;nde yapılan kahvaltıya Başkan Akın&8217;ın yanı sıra Başkan Vekilleri Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve Serhat Çörek, Başkan Yardımcıları Hüseyin Taner Çetin ve Erol Demirkoparanoğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın basının ilerleyen teknolojiyi iyi kullanmalarına rağmen temel hak ve özgürlüklerden yana yaşadıkları sıkıntılar bulunduğunu söyledi. Kahvaltıya katılan gazeteciler Belediye Başkanı Cemal Akın&8217;a teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi