Geçtiğimiz hafta ulusal televizyon kanallarından birinde ilk bölümü yayınlanan Muhteşem Yüzyıl adlı dizi, toplumun değişik kesimlerinden tepki almaya devam ediyor. ZİMDER Başkanı Hüdaverdi Şen, tarihimizin çarptırıldığı, doğruların ifade edilmediği gibi gerekçelerle tepki gösterirken, dizinin bir an önce oyundan kaldırılmasını istedi.
Şen, &[#]8220;Geçen hafta ilk bölümü yayınlanan dizi, Şanlı Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman&[#]8217;ı kadın, şehvet ve içki düşkünü biri olarak göstermekte ve Osmanlı tarihi hakkında iftira dolu yanlış bilgiler içermektedir. Taraflı tarafsız tüm tarihçilerin bu tespitten yola çıkarak doğruları yeniden kamuoyuna açıklamaları gerektiğine inanıyorum. Yapılmak istenenin, bu dizi nezdinde, tüm tarihimizin lekelenmek istenmesidir. Şanlı, şerefli tarihimizle alay edildiğini görüyor, bundan dolayı üzülüyoruz. İzleyicilere bilerek yanlış bilgiler verip Türk tarihine hakaret eden, küçük düşüren tarihi gerçeklerle uyuşmayan, milli duygu ve öfkemizi tahrik eden bu dizinin bir an önce yayından kaldırılmasını talep ediyoruz&[#]8221; dedi.
Yayından kaldırılmaması durumunda ise Radyo Televizyon Üst Kurulu&[#]8217;na (RTÜK) ileteceklerini, tüm İmam Hatip Lisesi mezun ve mensuplarını da münferiden şikayette bulunulması için gerekli çalışmayı başlatacaklarını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi