TTK Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kurumda, 50 yaş ve üzeri oldukları tespit edilen müessese müdürlüklerinden Kozlu´da 28, Karadon´da 68, Armutçuk´ta 9, Amasra´da 3 ve Üzülmez´de 15 olmak üzere toplam 123 madenci, TTK Yönetim Kurulu´nun aldığı kararla emekli edildi.
İşçilerin kıdem tazminatları olan yaklaşık 10 milyon 500 bin TL´nin ay sonuna kadar ödeneceğini aktaran yetkililer, şunları kaydettiler:
´´Daha önce 149 tespit edilen resen emekliye ayrılacak işçi sayısı, sendika temsilcisi olmalarından, yasa gereği çalışma hakkına sahip bulunan 26 kişi nedeniyle 123´e düştü. Yaşı ilerleyen kişilerin ağır iş kolu madencilikte verimli olamayacakları kanaatine varılarak bu yönteme başvurulmuştur. Kurumun üretim amaçlı genç ve dinamik çalışacak kişilere ihtiyacı var. TTK´yı zarar eden değil karlı kuruluş haline getirme ilkesini her zaman benimseyen yönetim kurulu, aldığı kararlarla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam edecektir. Yeni istihdam edilen 3 bin işçinin madencilik eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, üretime yönelik çalışmalarıyla kuruma katkı sağlayacakları yadsınamaz.´´
Editör: Pusula Gazetesi