Zonguldak&[#]8217;ın Devrek İlçesinde Devrek Kültür Derneği ve Devrek Belediyesi tarafından &[#]8220;Büyüklere Sevgi ve Tarihimiz&[#]8221; gecesi düzenlendi. İlçede yaşayan 70 yaşın üzerindeki büyükler Çınar Otel&[#]8217;de bir araya geldiler. Programda konuşan Devrek Kültür ve Dernegi Yönetim Kurulu Tahsin Aygün, &[#]8221;Amacımız ilçemizde 70 yaşın üzerinde yaşayan ve ulaşabildiğimiz büyüklerimizi bir araya getirdik. İlçede yaşayan genç nesillerin ve orta yaş grubundakilerin büyüklere saygı ve sevgilerini göstermek, büyüklerin gözü ile geçmişi anlamak, onların uzun yaşamlarında geçirdikleri acı ve tatlı olayları bire bir kendi ağızlarından dinleyerek geçmişte yaşananlardan tecrübe edinmelerini sağlamak, bilmediklerimizi öğrenerek geçmiş mirasımıza sahip çıkmayı amaçladık. İlk defa düzenlediğimiz bu gecede desteklerini esirgemeyen Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupıunar&[#]8217;a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi. Daha sonra konuşan Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, ise şöyle konuştu;
&[#]8221;Geçmişte hiç anlamadığımız hatta anlamak istemediğimiz ancak öldükten sonra kıymete binen büyüklerimiz, şimdi yoklar. Hiç olmasa şimdi, ilçemizde sağ olan 70 yaşın üzerinde bulunan büyüklerimizin kıymetlerini bilelim. Geçmişte yaşadıklarını anılarını, onların ağızlarından dinleyelim. Bu bir fırsattır.&[#]8221;
Gecede Devrek&[#]8217;in eski fotoğrafları ile sinevizyon gösterileri ve Devrek türküleri dinletildi. Devrekli Televizyon Programcısı ve Yazar Metin Köse&[#]8217;nin yöresel şiveyle yaptığı konuşma, davetlilerden alkış aldı.
Gecede Semra Taşkaya ve Ertan Kesbiç tarafından okunan &[#]8216;Devrek köprüsünün altından çok sular geçti&[#]8217; isimli şiirde ise ilçede 40 yıl evvel yaşamış ve çeşitli ticarethaneler işletmiş olan insanların isimleri yer aldı. Okunan isimlerin geceye katılan yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.
Geceye, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Çalışkan, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek TSO Başkanı Mehmet Oktay ve çok sayıda davetli katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi