7 yaşındaki Yasemin Çavdar´ın sağlığına kavuşması için okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından anlamlı bir yardım kampanyası başlatıldı. Ameliyatının riskli olması dolayısıyla Hacettepe Hastanesi´nde raporları inceleme aşamasında olan Yasemin için doktorların vereceği karar merakla bekleniyor.
Doktorların ameliyat olması halinde masada kalacağı ve her an yaşamını yitirebileceğine dair bilgiler verdiğini ifade eden anne Hanife Çavdar (31), "Yasemin´in doğuştan kalbinde iki delik var ve astım bronşit hastası. Doğduğundan beri Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde sürekli tedavi görüyordu. Şu anda Ankara Hacettepe Hastanesi´ne götürüyoruz. Doktorlar ameliyat diyorlar ama riskli bir ameliyat olduğu için masada kalır dediler bize, bu
konuda kararsız durumdayız. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çocuğumun sağlığına kavuşmasını istiyorum. Bu konuda devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum" dedi.
Baba İsmail Çavdar ise "7 seneden beri hastanelere gidip geliyoruz. Doktorlar ameliyatı riskli diyorlar bize, bundan dolayı ameliyatını yaptıramıyoruz. Şu anda Ankara Hacettepe Hastanesi´nde kızımın raporları inceleniyor. Biz de gelecek raporu bekliyoruz. Rapor sonucuna göre ya orada tedavisini sürdüreceğiz ya da başka özel hastanelerde çare arayacağız. Mali durumumuz iyi olmadığı için çaresiz durumdayız. Kızım için okulunda öğretmenleri tarafından yardım kampanyası başlatılmış durumda. Cumhurbaşkanımız
ve Başbakanımızdan bu konuda yardım bekliyoruz" dedi. Çavdar, "Kızım astım bronşit olması dolayısıyla her iki saatte cihazla hava alması gerekiyor. Hem evde hem de dışarıda kullanılan hava cihazı ile hava vermek zorundayız. Havayı her iki saatte bir almazsa yaşamının tehlikeye girmesi söz konusu. Sürekli kontrol altında olması gerektiği için eşim devamlı kızımla okula gidiyor, orada bekliyor ve akşam da okuldan alıp eve getiriyor" dedi.

"HASTANELER EVİMİZ OLDU"
Oğlu Onur´un da kalp yetmezliği nedeniyle 6 sene tedavi gördüğünü ve sağlığına kavuştuğunu kaydeden baba İsmail Çavdar, "Oğlum da kalp yetmezliği ve çift taraflı fıtık nedeniyle bir süre tedavi gördü. Kızım için de yaklaşık 7 yıldır hastanelerdeyiz. Yani yaklaşık 12 seneden beri hastanelerdeyiz. Hastaneler artık bir bakıma evimiz oldu. İyi kötü belediyede müteahhit bir şirkette çalışıyoruz. Evimin geçimini sağlıyorum. Mali gücüm ancak buna yeterli" dedi.
Yasemin Çavdar için yardım kampanyası başlatan Alaplı Atatürk İlköğretim Okulu´nda sınıf öğretmeni Mustafa Kaya, "Yasemin, Figen hocamızın öğrencisiydi. Annesiyle gelerek beni buldular, bize yardımcı olur musunuz diye. Ben de okul müdürümüz Hüseyin Keskin´e durumu bildirdim. O da okul olarak bir yardım kampanyası başlatmanın uygun olduğunu söyledi. Öğrencimizle sınıflarımızı gezerek ilk etapta okulumuzda yardım kampanyası başlattık. Daha sonra kampanyamızı Kaymakamlık oluru ile ilçedeki tüm okullara
yaydık. Ayrıca sağlık raporlarını doktorlara incelettik. Doktor arkadaşlarımızda durumunun iyi olmadığı ve mutlak suretle tedavi olması gerektiğini söylediler. Düzenlediğimiz yardım kampanyasında belli bir miktar para topladık. Öğrencimizin tedavisi için Ankara´ya gidildi. Duyarlı vatandaşlarımıza ve büyüklerimize sesleniyoruz. Yasemin´i kurtaralım, yaşatalım" dedi.
Öğretmen Figen Özgül Ergünda, "Yasemin okula başladığında durumunu annesinden öğrendim. Daha sonra Yasemin ile ilgili olarak bazı çalışmalar başlattık. Onunla ilgili olarak ne gerekiyorsa yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunun için de belli bir paraya ihtiyaç var. Yasemin´i çok seviyoruz. İnşallah sağlığına kavuşacak ve okuluna devam edecek" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi