Kilimli Anadolu Lisesi öğrencileri, maden şehri Zonguldak´ta ilginç bir eyleme imza attı. Dünya sıralamasında Türkiye´nin kitap okuma oranının düşük olduğuna dikkat çeken öğrenciler, Madenci Anıtı önünde kitap okudu.
Yanlarında getirdikleri kitapları 30 dakikalık arayla şehrin üç farklı noktasında okuyan öğrenciler, vatandaşlardan tam not altı. Madenci Anıtı önünden Zonguldak Valiliği binası önüne gelen öğrenciler, valiliğin yanındaki kaldırıma pankart asarak kitap okudu. Kitap okumanın önemine değinen öğrencilerin sözcüsü 10´uncu sınıf öğrencisi İrem Ömür, "İnsanlar kitap okuyarak bilgiye sahip oluyor. Gelişmiş ülkelerin sahip olduğu bilgilerin yüzde 60´ı kitap okuyarak kazanılmaktadır. Biz, Kilimli Anadolu Lisesi
öğrencileri olarak Türkiye´de kitap okuma oranlarının çok düşük olduğunu fark ettik. Böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Bilgiye ulaşmanın pek çok yolu vardır fakat bilgiyi beyne analiz etmeye sevk eden tek yol kitap okumaktır. Biz de vatandaşlarımızı okuyarak okumaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Tarih öğretmeni Kerim Özdemir ise, "Burada yaptığımız etkinliğin amacı vatandaşlarımızı okuyarak okumaya davet etmektir. Bilindiği üzere çağımız bilgi çağı, enformasyon çağıdır. Dünyada, Türkiye´nin de Türk insanının da yer alması bilgiye sahip olmasına bağlıdır. Bu da ancak okuyarak olur. Okuma oranlarına bakıldığı zaman ne yazık ki dünyanın gerisindeyiz. Dünya ortalamasının altında bir durumumuz var. İnsanları daha fazla okumaya teşvik anlamında bu etkinliği burada düzenliyoruz" dedi.
Öğrenciler bir yandan kitap okurken, diğer yandan da kitap okumanın faydalarını açıklayan broşürler dağıttı.
Editör: Pusula Gazetesi