Zonguldak´ın Devrek ilçesi belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi Bahriye Üçok Sokak´ta yapımı gerçekleştirilecek olan ve arazisi hazineye ait olan 2 No´lu Sağlı Ocağı temeli atma töreni gerçekleştirildi. Tamamının Devrek Belediyesi tarafından yaptırılarak hizmete sunulacak olan bina iki katlı ve 400 metre kare alan içine kurulacak. Zonguldak´ın Aile Hekimliği uygulaması hayata geçmesinden sonra Devrek´te de büyük ölçüde ihtiyaç haline gelen Aile Merkezi Hekimliği binasının yapımı uzun süreden bu gündemdeydi.
Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, &[#]8220;Uzun zamandan bu yana projelerimizin arasında olan Devrek Belediyesi Aile Hekimliği Merkezi´nin temelini atmak içi bu gün bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler belediye olarak sadece alt yapı, temizlik ve diğer alanlarda hizmet vermiyoruz. Uzun zamandan bu yana ihtiyaç olan ve Karşıyaka Mahallesi´nde ikamet eden vatandaşlarımızın diğer yakaya geçerek sağlık ocağında tedavi olmaları hem vatandaşlar hem de bizler adına ciddi sıkıntılar oluşturuyordu. Çok kısa süre içerisinde bu binayı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız&[#]8221; dedi.
Düzenlenen temel atma törenine, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Çalışkan, Zonguldak SGK Müdürü Muharrem Demirci, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İlçe Emniyet Müdürü Murat Çolak, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi