AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine 1 milyon TL ödenek aktarıldığını belirterek, verdikleri desteklerle son üç yıl içerisinde hastanenin hizmet kalitesini artırdıklarını söyledi. Daha önce SSK hastanesi iken hastanelerin tek çatı altında toplanması ile birlikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan hastaneye son yıllarda alınan cihazlarla hasta memnuniyetinin artırıldığını belirten Milletvekili Tunç, dün yaptığı açıklamada, &8220;Bartınlıların kaliteli sağlık hizmeti almaları için ne gerekiyorsa yapılmaktadır&8221; dedi.



Teknolojik imkanlar kullanılıyor


Bartın Kadın Doğum Hastanesi&8217;nde yeni doğan bakım ünitesi kurulduğunu, yeni doğan bebeklerin solunum problemlerinin giderilmesi amacıyla vantilatör cihazı alındığını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, tüm Kadın Doğum Polikliniklerine birer adet ultrasonografi cihazı alındığını, radyoloji birimine Doppler Ultrasonografi cihazı alınarak gebelikte çocuk gelişiminin takibinin daha sağlıklı yapılmasının sağlandığını kaydetti. Tunç; Hastane otomasyon sistemi, telefon ve internetten randevu sistemi, görüntülü hasta takip ve çağrı sistemi gibi teknolojik imkanlar hayata geçirildi. Dahası da yapılacak&8221; diye konuştu.



Erken tanı imkanları sağlandı


Hasta odalarının koğuş sisteminden en fazla iki yataklı oda sistemine geçilerek yatak kalitelerinin artırıldığını da kaydeden Milletvekili Tunç; &8220;Hastane acil servisinin fiziki kalitesi artırıldı. Aile Planlaması Polikliniği kuruldu. Hastanede işitme tarama merkezi kurularak işitme sorunu olan bebeklere erken tanı ve tedavi imkanının getirildi. Sosyal Hizmet Birimi ve Çocuk Gelişimi Birimlerinin kurularak uzmanlarca anne adaylarının eğitimlerinin gerçekleştirildi. Hastane için yapılan yatırımlar sayesinde gebelikte ve doğumdan sonra bir çok hastalığın erken teşhis edilerek tedavi imkanının sağlandı&8221; şeklinde konuştu.



Diğer illere de hizmet veriyor


Milletvekili Tunç açıklamasında ayrıca, hastanenin her geçen gün hasta müracaat sayısının artarak çevre illere de hizmet verir konuma geldiğini kaydetti. Milletvekili Tunç; &8220;Her alanda olduğu gibi sekiz yıllık AK Parti iktidarında sağlık alanında da devrim sayılabilecek icraatlara imza atan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ&8217;a çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar gönderilen ödeneklere ilaveten son olarak gönderilen 1 milyon TL ödenek sayesinde de hastaneye hizmet kalitesini artıracak cihazların alınacaktır&8221; ifadesini kullandı.


Editör: Pusula Gazetesi