AK Parti Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, Amasra ilçesine bağlı Akkonak ve Aliobası köylerini ziyaret etti. Milletvekili Tunç, deniz kenarındaki Akkonak köyünde geçen yıl başlatılan ve tamamlandığı belirtilen limanda incelemeler yaptı. Tunç, Aliobası köyünde ise Alkan Madencilik tarafından işletilen Mermer Ocağını gezdi.



Partililer eşlik etti



Milletvekili Tunç, Alkan Madencilik tarafından işletilen mermer ocağında şirket yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve işçilere kolaylıklar diledi. Milletvekili Tunç&8217;a Akkonak ve Aliobası köylerine yaptığı inceleme gezisinde, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan, Amasra ilçe Başkanı Bekir Karabacak ve İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur eşlik etti.



200 kişiye iş imkanı doğdu



Akkonak köyünde geçen yıl yapımı tamamlanan limanın bölgedeki mermerin naklinde büyük avantajlar sağladığını belirten Milletvekili Tunç, &8220;Mermer ocaklarının işletilmesi ve limanın faaliyete başlamasıyla birlikte bölgede 200 kişiye istihdam sağlanmış oldu&8221; dedi.


Akkonak köyü muhtarı Naci Tunç ve Ailobası Muhtarı Ramazan Tığ, Milletvekili Yılmaz Tunç&8217;a ve beraberindekilere ziyaretlerinden ve bölgeye yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi