CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olarak 2011 yılında gerçekleştirilecek genel seçimlerde milletvekili olmak isteyen partinin İl ve İlçe Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyelerinin 10 Ocak 2011 tarihine kadar istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı aldıklarını açıklamasının ardından parti kulisleri hızlandı.


CHP İl Başkanı Osman Yayla ile Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı&[#]8217;nın istifalarına kesin gözüyle bakılırken yerlerine kimin geleceği konusunda ise hareketli günler yaşanıyor.


CHP İl Başkanlığı Tümer Peker, Halil Furat, Cengiz Bank ve Cevat Laçin&[#]8217;in ismi geçiyor.


Parti içinde Ali Koçal&[#]8217;a yakın olan isimler ile Ali İhsan Köktürk&[#]8217;e yakın isimlerin yarışı şeklinde geçmesi beklenen süreçte devreye CHP Genel Merkezi&[#]8217;nden gelen genelge devreye girecek.


Genelgede aday olmak isteyenlerin 10 Ocak&[#]8217;a kadar istifa etmeleri gerektiği belirtilirken yeni belirlenecek isimler için yol gösteriliyor.


Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin&[#]8217;in bilgisi olmadan örgütlerin bir atama yapmaması yönünde uyarı yer alıyor.



Buna göre Gürsel Tekin&[#]8217;in yeni başkanların atanmasında birebir ilgileneceği ve son kararı kendisinin vereceği görüşünün çıktığını belirten CHP çevreleri bu aşamada Yayla ve Balcı&[#]8217;nın yerine belirlenecek isimler konusunda konuşmanın erken olduğunun altını çiziyor.

Editör: Pusula Gazetesi