Geçen haftalarda Pınarcık, Dağlar, Soğanlıyörük köylerinde köylerin belediyeye bağlanması yönünde halk oylaması yapıldı. Oylamada Soğanlıyörük köyünde "Hayır" oyu çıktı. Oylamanın ardından "Hayır" çıkınca Ereğli Belediyesi tarafından köyün sularının kesildiği iddia edildi.
AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Pınarcık, Dağlar ve Soğanlıyörük köylerinde Ereğli Belediyesi tarafından kesilen sulara ilişkin açıklamada bulundu. Erol Şahin, Pınarcık, Dağlar ve Soğanlıyörük köylerinin sularının bilerek kesildiğini iddia ederek şöyle konuştu: "Ülkemizin dünya üzerindeki etkisi günden güne artarken kentimizde son günlerde yaşanan olayları teşkilat olarak büyük bir şaşkınlıkla karşılamaktayız. Bilindiği gibi geçen haftalarda Pınarcık, Dağlar ve Soğanlıyörük
köylerimizde Ereğli Belediyesi´ne bağlanması için halk oylaması yapılmıştır. Halk oylaması sonucunda Pınarcık ve Soğanlıyörük köylerinde ´hayır´, Dağlar köyünde ´evet´ çıkmıştır. Biz teşkilat olarak fiilen ne şekilde olursa olsun bu oylamalara dahil olmadık. Çıkan sonuç ne olursa olsun biz insanlarımızın düşüncesi ve kararına saygılı davranmaya ve hizmetlerimizi yine en güzel şekilde geçmişte olduğu gibi vermeye devam etme kararındayız."
Salı günü yaşanan gelişmenin ne akla ne mantığa sığan hiçbir açıklaması olmadığını ve aklayamayacağı bir gelişme olduğunu anlatan Şahin, şunları söyledi: "Soğanlıyörük köyünün suyunun belediye tarafından kesildiği, emrini bizzat Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından halk oylamasında ´Hayır´ sonucu çıktığı için verildiği idi. Daha geçen haftaya kadar su vermekte sakınca görmeyen, bunu yıllardır yapan belediye hangi belediye? Bunu hangi nedenle yapar? Üstelik bu belediyenin başkanı milletvekili
olmak için Ankara yollarını ve her yolu aşındırıyorsa, varın siz bir de bu millete vekil oldum diyerek daha neler yapacağını. Oy çıkmadığını ifade ettiği mahallelere hizmet götürmedi. 2002 seçimlerinden beri her köye, her insana eşit mesafe de ve hizmetin eşit olarak gitmesini sağlamaya çalışan biz bu zihniyeti kınıyoruz."
Belediye yetkilileri tarafından kararın daha önce belediye meclisi tarafından alındığı, Soğanlıyörük köyünde sadece kaçak olan suların kesildiğini belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi