AK Parti Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu üyesi Yılmaz Tunç, Ak Parti Amasra İlçe Teşkilatının toplantısına katılarak, ilçe yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti. Toplantıda AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur&8217;da hazır bulundu. Hizmetlerin artarak süreceğini vurgulayan Milletvekili Tunç, toplantıda yaptığı konuşmada, Amasra&8217;da yapılan çalışmalar ve bu yıl uygulanacak projeler hakkında bilgi verdi.



Bartın ve Amasra payına düşeni alıyor



Milletvekili Tunç, Amasra ilçe yönetim kurulu üyelerinin yeni yıllarını tebrik ederek, toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının her alanda gerçekleştirmiş olduğu icraatlarla Türkiye&8217;nin çok büyük mesafeler kat ettiğini, ülke genelindeki kalkınma hamlesinden Bartın ve Amasra&8217;nın da payına düşeni fazlasıyla aldığını söyledi.



İyileştirme çalışmaları sürecek



Bartın-Amasra duble yolunu tamamladıklarını belirten Milletvekili Tunç, Kaleşah-Amasra yolunun da kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, kamulaştırma çalışmalarının ardından bu yolun yapımının da hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirtti. Amasra eski yolda yol genişletme ve kaldırım çalışmaları yaptıklarını belirten Milletvekili Tunç, bu yoldaki iyileştirme çalışmalarına 2011 yılında da devam edileceğini ifade etti.



Yolcu İskelesi inşaatı ihaleye çıkıyor



Proje etüd ve fizibilite çalışmaları ile imar çalışmaları tamamlanan Amasra yolcu iskelesi ve küçük tekne ve yat yanaşma limanı inşaatının ihalesini yakın bir zamanda gerçekleştireceklerini belirten Milletvekili Tunç, Devlet Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatları (DLH) Genel Müdürlüğü&8217;nce ihale hazırlıklarının son aşamaya geldiğini söyledi. Amasra yolcu iskelesinin deniz yoluyla Amasra&8217;ya ulaşımı sağlayacağını ve Amasra turizminin gelişmesinde çok büyük katkı sağlayacağını anlattı.



Adalet Sarayı bu yıl hizmete açılacak



Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Adalet Sarayının inşaatına başladıklarını ve dört katlı kaba inşaatın bitmek üzere olduğunu, inşaatın kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Milletvekili Tunç, uygulanan proje ile Amasra&8217;ya yakışır bir Adalet Sarayını hizmete açacaklarını söyledi.



Bartın-Amasra tünel projesini başlattık



Milletvekili Tunç, Bartın-Amasra tünel projesi ile ilgili çalışmaları başlattıklarını da belirterek, Karayolları Genel Müdürlüğünce gerekli proje çalışmalarının devam ettiğini, tünel bağlantısı ile Bartın-Amasra arasını 3 dakikaya indirerek, Amasra&8217;yı adeta Bartın&8217;ın bir mahallesi haline getireceklerini ifade etti.



Tarihi eserleri ayağa kaldırıyoruz



Tarihi eserlere de gerekli ilgiyi gösterip destek verdiklerini ifade eden Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet&8217;in heykeli için ödenek aktardıklarını belirterek, Amasra&8217;nın 3000 yıllık tarihi geçmişi bulunan, doğal güzellikler açısında dünyanın en kıymetli yerlerinden biri olduğunu söyledi.



Hizmetlere teşekkür ettiler



Milletvekili Tunç, Amasra müzesinin onarımını tamamladıklarını, Amasra&8217;da tarihi eserlerin onarımı için çalışmalar başlattıklarını, Fatih Sultan Mehmet&8217;in heykeli ile ilgili ödeneklerin Kültür ve Turizm Bakanlığı&8217;nca gönderildiğini, bu ödeneklerle heykelin yapımını sağladıklarını söyledi. AK Parti Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de Amasra için gerçekleştirmiş oldukları çalışmalardan dolayı Milletvekili Tunç&8217;a teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi