Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından dün Arap Camii önünde vatandaşlara aşure ikram edildi. Etkinlikte Bartın Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Rıza Yalçınkaya, İl Başkanı Selim Karakaş ve çok sayıda parti mensubu hazır bulundu. Etkinlik büyük ilgi gördü. Vatandaşlar Milletvekili Yalçınkaya ve partililer tarafından dağıtılan aşureleri afiyetle yedi. 2 bin kişilik aşurenin dağıtıldığı etkinlikte konuşan Milletvekili Yalçınkaya, &8220;Vatandaşlarımızın ağız tadı hiç bozulmasın&8221; dedi.



Yeni yılı kutladı


Rıza Yalçınkaya &8220;CHP İl Başkanlığı olarak bugün partili bayanlar bir aşure etkinliği düzenlediler. Ben de bu etkinlikte onların yanında olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi il örgütünün bu anlamda Anadolu&8217;da geleneksel olarak kutlanan aşure şenlikleri içerisinde yer alması ve bugün Bartınlılara aşure ikram etmeleri beni oldukça mutlu etti. Tabi öncelikle tüm halkımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün ikram ettiğimiz aşurenin tadının vatandaşlarımızın ağzından kaybolmamasını diliyoruz. Bu tadın yaşamları boyunca vatandaşlarımızın ağzından eksik olmamasını diliyorum&8221; şeklinde konuştu.



Emeği geçen herkese teşekkür etti


Milletvekili Yalçınkaya &8220;CHP olarak düzenlenen bu etkinlikte Bartınlı hemşerilerimiz ile bir araya geldik. Onlara aşure ikram ediyoruz. Onların hayır dualarını alıyoruz. Güzel ve mutlu bir gün. İnşallah bundan sonrada CHP olarak Bartın&8217;da değişik etkinliklerde halkımızla buluşma imkânını bulacağız. Aşure geleneği Anadolu&8217;da yüz yıllardır sürüyor. Aşure bolluğunun Bartın halkının üzerinde olmasını temenni ediyorum. Sağlık, mutluluk, huzur ve güzelliklerin Bartın halkı üzerinden eksik olmamasını diliyorum. Halkımızın ağız tadı hiçbir zaman bozulmasın. Güzellikler onların olsun. Yeni yılda da onlarla birlikte olmak en büyük temennimiz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi