Karaman beldesinde gerçekleştirilen temel atma törenine TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer´in yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ve protokol üyeleri katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, lise mezunlarının yüzde 60´ının işsiz olduğunu söyleyerek, tüm işsizlerin İş-Kur´a yönlendirilmesini istedi. Temel atma töreninde konuşan Dinçer, işsizliğin en önemli sebeplerinden birinin insanların belirli bir konuda belirli bir mesleği olmadığını söyledi. İşsizlik sorunu nedeniyle her gittikleri yerde birçok vatandaşın çocukları için iş istediğini vurgulayan Ömer Dinçer, şöyle konuştu: "İş isteyenlere ne iş yaptıklarını soruyoruz. Bize, ´Ne iş olsa
yaparız´ diyorlar. Bunu tercüme edersek aslında, ´Ben bir işi bilmiyorum elim iş tutmuyor´ anlamına da geliyor. Lise mezunlarının yüzde 60´ı işsiz. İşsizliği çözmek için, öğrencilerin meslek liselerine gitmeleri için teşvik de yapıyoruz. Meslek lisesi öğrencilerinin stajlarını gözden geçirdik. Sağlık ve sosyal güvencelerini sağlıyoruz. Mezun olduktan sonra da istihdam edilmelerini kolaylaştıran yol açıyoruz. Bu son Torba Kanunu ile birlikte beş kişinin çalıştığı iş yerlerinde bile öğrenciler staj
yapabilecek."
Öğrencilerin velilerini eğitim konusunda uyaran Ömer Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: "Çocukların öğretimlerini devam ettirelim. Liseden mezun olduktan sonra İş-Kur Müdürlükleri´ne yönlendirelim. Oldukça kolaylıklar sağlanıyor. Bu imkanlardan yararlanalım"
Zonguldak´ın Karaman beldesinde temeli atılan okulun yapım projesinin önüne geldiğinde büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Dinçer, "Göreve geldikten sonra ilk imzalarımdan biri oldu. Bu projeyi gördüğümde ve imzayı attığımda çok mutlu oldum. Çünkü siz bilmezsiniz ama ben de Karamanlıyım."
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Türkiye´de 18 milyon kişinin sürekli okuduğunu söyledi. Estonya ve Letonya gibi ülkelerin toplam nüfusuna eşit olan bir nüfusumuzun okumasının çok güzel olduğunu anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Okuyan nüfusumuzun bu tür ülkelerin toplam nüfusuna eşit olması açısından baktığımızda eğitim çabalarımızın daha anlamlı olduğunu görüyoruz. Okul dönemlerinde öğrencilere 1 milyon 200 bin adet kitap dağıtıldı. 160 bin derslik sağlandı. 920 adet spor salonu yapıldı.
30 bin bilişim sınıfı kuruldu. Okuyan öğrencilerin annelerine 1.5 milyar TL aktarıldı. Eğitime bunlar gibi bir çok yatırımlarımız oldu. Eğitim yatırımlarımız artarak devam edecektir."
Okul temel atma töreninin yapıldığı güne dikkat çeken Taner Yıldız, "1.1.2011 saat 11´de temel atma töreni yapılıyor. Bu unutulmayacak bir tarihtir. Böyle bir tevafuku yakaladıkları için tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
2010 YILI DEĞERLENDİRMESİ
2010 yılı değerlendirmesini yerin metrelerce altında yaptıklarını dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye büyüyor, gelişiyor. 8-9 yıldır ciddi atılımlar içerisindeyiz. Bu yatırımların içerisinde de işsizlik ve eğitim rol alıyor. Eğitim insana yapılan yatırımdır. Onun için en önemli yatırımlarımızdandır" diye konuştu.
Taner Yıldız, maden işçilerinin Kurtuluş Savaşı´ndan bu güne ayırdıkları para ile okul yapımında bulunmalarına sevindiğini söyledi.
Zonguldak Valisi Erdal Ata ise yeni yapılan okulun taşımalı ilköğretim okulu olarak hizmet vereceğini belirterek bölge eğitimi açısından en büyük faydayı sağlayacağını dile getirdi. Bu güne kadar eğitime katkı veren hayırseverlere teşekkür eden Vali Ata, "2011 yılını yatırımların biteceği yıl olarak görüyorum. Eğitimden sağlığa ve diğer sektörlere kadar önemli atılım ve yatırımların yapıldığı yıl olacağı kanaatindeyim" dedi.
Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu da, Amelebirliği´nin üye sayısı ve faaliyetleri hakkında bilgi verirken okul yapımının ise kuruma 3 milyon TL´ye malolduğunu söyledi. Kalaycıoğlu, Zonguldak Valiliği´nin de desteği ile toplam maliyetin 4 milyon TL´yi aştığını anlattı. Temel atma törenini birlikte gerçekleştiren Bakanlar, programın ardından 100. Yıl Atatürk Tatil ve Hizmet Köyü´ne geçti.
Editör: Pusula Gazetesi