Bartın´da yaklaşan yeni yıl öncesinde, yılbaşı akşamlarının yemekleri arasında yer alan hindinin pazarda satışına başlandı. Yılbaşı için özel olarak yetiştirilerek satışa sunulan hindiler pazarda ilginç görüntüler oluşturdu. Hindi etini seven vatandaşlar başta olmak üzere bu hayvanın çok sayıda müşterisi bulunuyor. Hindi çıkardığı seslerle ve görüntüsüyle de pazarda dikkatleri üzerinde topluyor.



90 ile 110 TL arasında



Bazı vatandaşların ilk kez hindi satın aldıklarını belirten hindi satıcıları, "Hindileri özel ortamda kendi imkanlarımızla yılbaşı akşamı için yetiştirdik. Satışlarımız iyi. Pazara getirdiğimiz hindiler satılıyor. Yılbaşı yaklaştıkça satışlarımız da artıyor" dediler. Bartın pazar yerinde satışa sunulan hindiler 90 ile 110 lira arasında işlem görüyor.



Fiyatlar geçen yıla göre arttı



Hindiler bu yıl kırmızı et fiyatlarının artması üzerine geçen yıla göre biraz zamlı satılırken, hindi besleyip satan bir pazarcı &8220;Hindi beslemek çok zor ve zahmetli. O nedenle fiyatı biraz yüksek. Yılbaşı için hindi alamayanlara köy tavuğu veriyorum. Köy tavuklarını da tanesi 15 liraya kadar satıyoruz&8221; diye konuşuyor.



Tavuklar 10-15 TL arasında



Kırmızı et fiyatlarının artmasıyla birlikte tavuk, hindi ve kaz fiyatlarının da zamlandığını söyleyen vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından yakınıyor. Hindiler pazarda tavuklarla birlikte alıcı bekliyor. Yılbaşı için pazara getirilen köy tavuklarının fiyatları ise büyüklüğüne göre 10 ila 15 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor.

Editör: Pusula Gazetesi