Devrek 2. Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı´nda 337. kısa dönem askerlik yapan oğlu Kaan Çağlayan´ın yemin törenine katılan Bakan Zafer Çağlayan, Devrek Ticaret ve Sanayi Odasına yaptığı ziyaretteki konuşmasında, Devrektaş ile yakından ilgileneceğini belirterek, Filyos Projesinin de kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.


Oğlunun yemin töreninde duygulu anlar yaşadığını belirten Bakan Çağlayan, duygularını şu sözlerle ifade etti, "Bir Türk erkeğinin bana göre en şerefli, en güzel görevlerinden bir tanesidir askerlik. Hepimiz askerliğimizi yaptık. Ben 28 yıl önce Burdur´da askerlik yaptım. Aradan neredeyse 30 sene geçti, hala daha anlatıyorum. İnsanların doğuşu 3 çeşittir diye düşünürüm. Birincisi anadan doğma, ikincisi askerden gelince ve üçüncüsü evlendiğinde yeniden doğmuş olur. Bugün son derece onurlu bir Mehmetçik babası olarak, birinci oğlum da geçen sene askerlik yaptı. Oğlum da bütün vatan evlatları gibi namusu ve şerefi üzerine söz verdi. Bu muhteşem bir şey. Sadece Türklere mahsus olan bir duygudur. Bütün askerlerimizi gördüm. Hepsi de çakı gibidir. Hepsi tam böyle bir asker olmuşlar. Duruşu, yürüyüşü ve selam verişiyle gurur duydum. Peygamber ocağından herkesin geçmesi nasip olur inşallah" dedi.


Devrek´ten sonra Ankara´da Kazakistan Başbakan Yardımcısı ile görüşeceğini söyleyen Bakan Zafer Çağlayan, Devrek Öğretmenevi´nde öğlen yemeği yedi.


&[#]8216;Nihat Bakan umarım kızmaz


Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Bakan Çağlayan´a ünlü Devrek Bastonu hediye etti. Bastonun üzerinde "Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan" yazması kısa süreli gülüşmelere neden oldu. Bunun üzerine Bakan Çağlayan, "Ben de sanayiciyim. Önceki dönemde almış kabul ediyorum. Benim için sorun yok ama umarım Nihat Bakan kızmaz" diye yanıt verdi.


Bakan Zafer Çağlayan, Devrek Merkez Camii´nde cuma namazını kıldıktan sonra TSO binasını ziyaret edip Ankara´ya hareket edecek.


Devrektaş ile özel olarak ilgileneceğim


Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;na geçerek, burada Başkan Mehmet Oktay ve Yöneticilerinden bilgi aldı.


Bakan Çağlayan Devrek Ticaret ve Sanayi Odasında yaptığı sohbet toplantısında, TSO Başkanı Mehmet Oktay ile Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve işadamlarını dinledi.


Devrek TSO Başkanı Mehmet Oktay, Devrek&[#]8217;in 8 yılda çehresinin değiştiğini belirtirken, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar&[#]8217;da Bakan Çağlayan&[#]8217;dan, Devrektaş&[#]8217;ın yeniden ayağa kaldırılması için yardım istedi. Ulupınar; &[#]8220;Sayın Bakanım ilçemizde Devrektaş Yonga ve Levha Fabrikası vardı. İflas ettiği için 3 yıldır kapalı. Şuan icra kararıyla satılıyor. Değeri 9 trilyona kadar düştü. 210 dönümlük bir arsası var. Buranın yeniden çalışılır bir hale getirilmesini sizden talep ediyoruz, burası yeniden açıldığında ilçemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır&[#]8221; dedi.


Vali Erdal Ata da, Devrektaş&[#]8217;ın icra kanalıyla satılıyor olması sonucunda insanların burayı almak istemediklerini, birkaç yatırımcıya burayı almaları konusunda ricada bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını, dile getirdi.


Bakan Çağlayan, Devrektaş konusunda özel olarak ilgileneceğini belirterek, Filyos Projesi ile bölgenin ciddi bir cazibe haline geleceğini söyledi.


Çağlayan, Sayın Başbakanımız Filyos Serbest Projesi ile özel olarak ilgileniyor. Burasını uluslar arası yatırımcılara açacağız. Bu proje için Vali bey&[#]8217;de kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Başbakanımız Filyos Projesini çok önemli bir proje olarak görüyor. Çünkü limanı Ankara, iç bölgelere değil, iç bölgeleri ve Ankara&[#]8217;yı limana taşımayı amaçlıyoruz. Türkiye çok ciddi bir cazibe merkezi haline geldi. Özel sektörün her zaman yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Türkiye&[#]8217;nin yolu açık.&[#]8221;


Bakan Çağlayan&[#]8217;a, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Oktay, günün anısına bir plaket ve Yönetim Kurulu Üyesi Tansel Işık da bir Devrek Bastonu sundu.


Editör: Pusula Gazetesi