Demokrat Parti Alaplı Belediye Başkan Adayı Nevzat Çimenoğlu, inşaat halindeki semt konağının öğretmenevi olarak tahsis edilmesini istediklerini bildirdi.
Çimenoğlu, yazılı açıklamasında, Meslek Yüksek Okulu, 5 lise ve dengi okul, 25´e yakın ilköğretim okulu, Halk Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi ile 2 özel dershanenin bulunduğu Alaplı´da 420 ye yakın öğretmenin görev yaptığını belirtti.
Öğretmenevinin, ilçenin önemli eksikleri arasında yer aldığını öne süren Çimenoğlu, şunları kaydetti:
´´İl merkezi, Devrek ve Çaycuma ilçeleri ile Bartın´ın Ulus ilçesinde öğretmenevleri mevcut. İlçemiz nüfusunun onda biri kadar olan Düzce´nin Yığılca ilçesinde bile Öğretmenevi var. Ereğli ilçesinde de büyük bir öğretmenevi binası inşaatı sürüyor. Alaplı´da öğretmenlerimizin faydalanabileceği yerlerinin olmayışı büyük eksikliktir. İlçemize yakışan, oteli, lokali, restoranı, kafeteryası, çok amaçlı salonu ile kütüphanesinin yanı sıra bahçesi yer alan bir öğretmenevinin yapılmasıdır.
Belediye başkanlığına seçilmem halinde, kaba inşaatı bile ancak 5 yılda tamamlanabilen Karşıyaka Mahallesi´ndeki Semt Konağı´nın öğretmenevi yapılması için girişimde bulunacağım.´´
Editör: Pusula Gazetesi