Zonguldak´ta, 1988 yılında emekli olan 68 yaşındaki Ferhat Tosun, 700 TL maaşıyla geçinemeyince ilginç bir yönteme başvurdu. 4 çocuğu olan Ferhat Tosun, aracına bağladığı tabela ile ilgi görüyor.
Zonguldak´ın bütün sokaklarını dolaşan Tosun, otomobilini satarak evini geçindirmeye çalıştığını belirtti. Gaziantep´te baklava çalan bir kişinin 8 yıl hapis yattığını hatırlatan Tosun, şöyle dedi: "1988 yılında emekli oldum. Geçinemediğim için alıyorum. Biraz masrafı oluyor. Bu şekilde sokak sokak gezdirip satmaya çalışıyorum. Bizim sofraya da tuzu biberi oluyor. 700 lira emekli maaşım var. Herhangi bir yerde çalışmıyorum. Böyle gezerken insanlar görüp durduruyor. İnsanların hoşuna da gidiyor.
Geçinemeyince ne yapayım, hırsızlık mı yapayım. Adam Antep´te iki kilo baklava çaldı diye, 8 sene hapis yattı."
Halkın seçtiklerinin dokunulmazlığı olduğunu anlatan Tosun, şunları söyledi: "İnsanlar yaptığı zaman hırsız oluyor, onlar yapınca zimmete geçirme oluyor. Böyle ilginç şeyler yapıp da evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Yapmayıp da ne yapalım. Birisinin bir şeyini çalmıyoruz. Kırk senedir şoförlük yapıyorum."
Editör: Pusula Gazetesi