Kdz. Ereğli ilçesi Kabasakal Mahallesi sakinleri belediyenin sokaklarına bakmadığını iddia ederek tepki gösterdiler. Yıllardır mahallelerine ne bir çöp arabasının ne de bir sokak temizleme aracının girmediğini iddia eden mahalle sakinleri, aynı sokak üzerinde 10 metre ilerdeki evlerde doğalgaz olduğunu fakat kendi mahallelerine verilmediğini kaydettiler.
Mahalle sakinlerinden Hatice Biçer, yıllardır mahallerine çöp arabasının girmediğini ifade ederek, "Sorunumuz doğalgaz. Belediye ile doğalgazcılar arası gidip geliyoruz mahalle olarak. Ama bir türlü sorunumuz çözülmedi. Birçok kez dilekçe yazdık, birçok kez sorunlarımızı dile getirdik. Bizi hep oyalıyorlar. Geçenlerde keşfe geleceklerdi, geldiler ´yol olmayınca buraya doğal gaz verilmiyor´ diyorlar. Ama yolumuz var. Hemen yanımızdaki bir binada var hemen 10 metre ilerimizdeki bir evde var. Ama neden bizde yok. Biz bunun açıklamasını istiyoruz. İmzada topladık verdikte ama bir şey değişmedi. Yetkililerden mahalleye nasıl olacaksa doğalgazın gelmesini ve mahallemize hizmet bekliyoruz. Nasıl bir iştir bu ´oy verin´ diyorlar veriyoruz, ama hizmet yok bunun hesabını kim verecek? Ben bu mahallede oturmaya utanıyorum" dedi.
Ayni mahallede oturan Zeki Yılmaz ise, kendilerini üvey evlat gibi gördüklerini ifade ederek, "Mahallemizde giderler yok dereye gelişi güzel akıyor. Çocuklarımız orada oynuyor. Başkan geldi baktı ama değişen yine bir şey olmadı. Yolumuzu kendimiz yaptık. Haftanın belirli günleri mahallemizi kendimiz süpürüyoruz. Ben bu yaşındayım ama bir arabanın girdiğini görmedik. Herkese geliyor da bize neden gelmiyor bunun açıklamasını istiyoruz. Biz üvey evlat mıyız?" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi