Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2008-2009 Yılı İlköğretim Okulları Arası Küçük Kızlar Hentbol Şampiyonası´nda Zonguldak´ı temsil eden Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu Küçük Kız Hentbol takımı, Bölge Grup Birinciliği final maçında Bolu 100. Yıl İlköğretim Okulu´nu 7-4 mağlup ederek Bölge Grup birincisi olurken, Bursa´da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası Yarı Final Gruplarına adını yazdırdı. 2008-2009 Yılı İlköğretim Okulları Arası Küçük Kızlar Hentbol Şampiyonası Bölge finallerinde Kastamonu grubunda mücadele eden Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu final maçında Kastamonu Atatürk Spor Salonu´nda, Bolu şampiyonu 100. Yıl İlköğretim Okulu ile karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 6-3 önde kapatan Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu, maçtan da 7-4 galip ayrılarak bölge finallerinde şampiyon olarak Türkiye Şampiyonası Yarı Final Grupları´na kaldı. Şampiyonluk kupasını ise düzenlenen törenle Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı´nın elinden aldı. Beden Eğitimi Öğretmeni Ergin Öztürk, Zonguldak müsabakalarından sonra hava şartları ve çamur nedeniyle okulun önündeki beton alanı kullanamadıklarını, beldede spor salonu ya da uygun yer olmadığı için antrenman yapamadıklarını belirtti. Çaycuma´da da voleybol maçlarının devam etmesi nedeniyle yalnızca 1 defa antrenman yaparak turnuvaya gittiklerini belirten Öztürk, takımının tüm imkansızlıklara rağmen başarıya olan inancını ortaya koyarak hedefe ulaştığını belirtti.
Okul Müdürü Ahmet İşkesen ise, başta hentbol takımı ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ergin Öztürk olmak üzere, takıma her daim destek olan tüm öğretmen ve öğrencilere; velilere, Maden-İş Sendikası´na, Karapınar Belediyesi, esnafı ve halkına teşekkür etti.
8 grupta yapılacak olan Türkiye Şampiyonası Yarı Finalleri´nde 5-7 Mart 2009 tarihlerinde Bursa grubunda mücadele edecek olan Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu´nun rakipleri İstanbul il 1.si, Sivas Bölge Grup 1.si ve Kayseri Bölge Grup 1.si olacak. Bu grubu da 1. tamamlaması halinde Türkiye´nin ilk 8 takımı arasına girecek ve bu 8 takımın Türkiye Şampiyonluğu için karşılaşacağı Mersin´deki finallere katılmaya hak kazanacak.
Editör: Pusula Gazetesi