Ak Parti Kilimli eski Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir&[#]8217;e yüklendi. Bugüne kadar söylediklerinin dikkate alınmadığını fakat her şeyin sonunda haklı olduğunu gördüklerini söyleyen Kaldırım, &[#]8216;Allah doğrunun yanında&[#]8217; dedi.


Kaldırım, sesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217; duyurmaya çalıştıklarını ve bunun için gerekirse Madenci Anıtı önünde açlık grevi yapacağını söyledi.


Facebook&[#]8217;ta dansöz fotoğrafının üzerine &[#]8216;Dansöz Yılmaz&[#]8217; yazmalarına tepki gösterdiği tepki sonrası yeniden yanlış anlaşıldığını belirten Kaldırım, &[#]8220;Dansöz Yılmaz yerine Dansöz Hamdi yazsalar kendisi tepki göstermez miydi? O resim, kendisine yakıştırırsa o zaman eyvallah&[#]8221; dedi.


Ak Parti Kilimli eski Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım, Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nde (KGD) düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi,



Konuşmaya devam edeceğim


&[#]8220;Ben ve benim arkadaşlarım iyi bir Ak Partiliyiz. Ak Parti Zonguldak teşkilatında ve Kilimli&[#]8217;de bir şeyler dönüyor. Bunları aktardık ama çözüm göremedik. Sesimizi Ankara&[#]8217;ya duyurma anlamında böyle bir şey yapma gereği hissettim. Ben Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın burada olan olayları görüp el atmasını istiyorum. Sesimi Başbakanıma duyurmak istiyorum. Şimdi &[#]8216;Yılmaz Kaldırım susmadı ve konuştukça da kendini haksız duruma getirdi&[#]8217; deniliyor ya hani? Ben yine susmmaya ve konuşmaya devam edeceğim. Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile sıkıntılar var. Biz 12 aydır başkanımız ile birlikte sıkıntılar yaşamamıza rağmen irtibatımızı da kesmedik. Kilimli&[#]8217;de yaşanan bu bütün sıkıntıları teşkilatımıza anlattık. Hamdi başkan bizi uyardı. Ama sonra çıkıp kendisi verdiği beyanatlarda biz Kilimli&[#]8217;de olan olayları dikkate almadık ve böyle sıkıntılar patlak verdi diye açıklaması var. Ben Facebook&[#]8217;ta videolar paylaşıyorum. Hamdi başkanda facebook&[#]8217;ta yayınladıklarımı dosyalayıp arşiv yapmış. Benim kimseden gizlim saklım yok. Zaten orada iki tane video yayınladım. Olan olayları o video&[#]8217;da da seyredebilirsiniz. Birileri çıkıp bizim için bir şeyler söyleyecektir.



Filyos için değil benim için toplandılar


Yılmaz Kaldırım Facebook&[#]8217;larda değil de, keşke parti içinde konuşsaydı diyecekler ama İlçe Başkanım Aytekin Kazancı haricinde bu olayları kimse ciddiye almadı. Aytekin Başkanın hem beni hem de Seçkin Başkanı uyardı. Kilimli&[#]8217;de 6 Mart&[#]8217;ta polis baskını ile her şey meydana dökülmüş oldu. Hemen akabinde olaylar gelişti. Ben anlamadım bizim bu olayımız ne kadar büyükmüş, Yılmaz Kaldırım ne kadar büyük adammış ki, bu olay Ankara&[#]8217;da 3 milletvekilini de bir araya getirdi. Milletvekilleri Ankara&[#]8217;da Zonguldak&[#]8217;ın sorunları için bir araya gelmekte zorlanırken, bizim Kilimli olayımız her üçünü de bir araya getirdi.


Dansöz Hamdi yazsalardı tepki gösterir miydi?


Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir&[#]8217;in adamları tarafından Facebook&[#]8217;ta dansöz resmi konuluyor sonrada &[#]8216;Dansöz Yılmaz&[#]8217; diye yayınlamaya başladılar. Şimdi soruyorum size, &[#]8216;dansöz Yılmaz&[#]8217; yerine &[#]8216;dansöz Hamdi yazsalar kendisi tepki göstermez miydi? O resim, kendisine yakıştırırsa o zaman eyvallah.



Millet malı götürüyor kimsenin umurunda değil


Sonra tuttular Yılmaz Kaldırım&[#]8217;ın menfaat belgelerini yayınlıyoruz dediler. Birde baktık ki, Kilimli Belediyesine verdiğim bir dilekçeyi yayınladılar. Dilekçemde düğün salonu ile ilgiliydi. Düğün salonu ihalesine girmek için dilekçe vermiştim onu yayınladılar. Bu benim gibi Kilimli&[#]8217;de yaşayan her vatandaşın hakkıdır. Bu yaptıkları da etik değildir. 1 yıl boyunca 3 ay çalıştırdığım düğün salonunun hesabını veremedim. Ama millet malı götürüyor kimsenin umurunda değil.



Olayları gözler önüne serdik diye görevden alındık


Biz referandumda başarısızlıkla suçlandık. Ben partimi gidip vatandaşa anlattım. Teşkilat olarak çalıştık. Ama vatandaş gidip oy hakkını karşı tarafta kullanıyorsa benim yapabileceğim bir şey yok demektir. Ondan sonra Aytekin Kazancı&[#]8217;ya benim görevden alınmam ile ilgili baskı yapmaya başladılar. Ben referandum bittiği gün istifa edeceğim dedim. Ama o süreçte Hamdi Başkan bir kere sussa istifa edeceğim. Akabinde ben 4 defa istifa dilekçemi verdim ama yırtıp kabul edilmedi. Hem kabul etmiyorsunuz hem de Kilimli referandumda başarısız oldu diyorsunuz. Kilimli&[#]8217;de muhalif olarak benim karşımda güçlü bir isim Ali Aslankılıç vardı ve ben ona rağmen başarılı oldum. Hadi Kilimli&[#]8217;de hayır çıktı da, diğer bölgelerde neden hayır oyu çıktı. Türkiye&[#]8217;de her iki kişiden biri Ak Parti&[#]8217;ye oy verirken teşkilatın Kilimli&[#]8217;deki oy oranı 4 bin civarındaydı. Ama ben ve teşkilatımın çalışması ile birlikte bu oran 5 bin 726 &[#]8216;a çıkarken, biz başarısız oluyoruz. Ben göreve geldikten sonra oy oranını yükselttim. Bunları belirttik, olan olayları gözler önüne serdik diye biz görevden alındık.



Belgelerle dönen dolaplar


Şimdi elimdeki belgeler ile size dönen dolapları izah edeceğim. Kilimli Belediyesi&[#]8217;ne mal alımı için bir firma ile anlaşılıyor ve o firmanın kestiği irsaliyeli faturasında her şey gözler önüne seriliyor. İhale bedeli 12 bin TL civarında olması gerekir. Kesilen her iki faturanın toplamı da 12 bin TL&[#]8217;ye denk gelmesi için ayarlanmış. Bir tanesi 9 bin TL olup diğeri 3 bin TL civarında olduğu görülmektedir. Şimdi ihale yapmak için rakama mı ulaşıldı? Yoksa bu alımlar için ihale mi yapıldı? Yada direk olarak mı alındı? Bu iş hata karşılığı yapılan bir iş değil. Adı geçen firmaya menfaat sağlamaktadır. İrsaliyeli faturalara baktığınızda havlu kağıt ile Kolsef ruloların fiyatlarının birbirini tatmadığını hatta fiyatlarının dudak uçuklattığını görebilirsiniz. Gidin bir markete sorun bunun kolisi 3-5 TL&[#]8217;dir. Bakkaldan çiklet mi alıyorsun? Böyle ihale mi olur?



Firma Can&[#]8217;ın dayısının


Firmanın ortaklarından biride cezaevinde yatıp çıkmış C. E&[#]8217;nin dayısı olur. Bu ürünler bu adamın dayısından alınıyor. Ben Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yaptım. Tüm bunları artık başkana sormuyorum çünkü; sorduğum için beni görevden aldı. O ki; bizi görevden aldınız bununla ilgili açıklamayı siz yapın.



Hamdi Başkan cevaplasın


Şimdi Hamdi Başkanın cevaplamasını istediğim bazı sorular var. Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir&[#]8217;in seçim döneminde reçete yolsuzluğuna adı karıştı mı? Savcılık bununla ilgili ifadesini aldı mı ve şu anki mahkemede adı var mı? Hurda yolsuzluğu ile ilgili Seçkin Özdemir sanık olarak mı yargılanıyor yoksa aklandı mı? Seçkin Özdemir tutuklanan ve serbest bırakılan danışmanını göreve başlattığı için savcılıkta ifade verdi mi? Kapalı Spor Salonu duvar inşaatı faiş fiyatla yapıldığı için Valilik tarafından soruşturma açıldı mı? Belediye binasının değiştirilen kapılarını faiş fiyatla yaptırdığı için Valilik tarafından soruşturma açıldı mı? Belediye lojmanlarındaki usulsüzlük için Valilik tarafından soruşturma açıldı mı?



Seçkin Özdemir cevaplasın


Birde Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir&[#]8217;in cevaplamasını istediğim bazı sorular var. 2009 yılı festivali ile ilgili kimlerden kaç lira yardım alındı? Nerelere harcandı ve belediyeden para alındı mı? 2010 yılı feshane şenlikleri ile ilgili kimlerden kaç lira yardım alındı. Nerelere kaç lira harcandı? Belediyeden para çıktı mı? Köprübaşından Cumhuriyet Meydanına ışıklandırma için kimlerden kaç lira yardım alındı? Nerelere ne kadar para harcandı? Belediyeden para çıktı mı? Kilimli Belediyesi ve Metropoliten Belediyeler Birliğinin görev süresi içerisinde marketlerden yaptığı tüm alış verişler kaç liradır. Faturası kesilmeyen borç var mı?&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi