Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda bürokrasiden dert yandı. Kozlu&[#]8217;nun her anlamda değişim süreci ve hizmet atağı başlattıklarını belirten Bektaş, bürokrasinin kendirlini ve yapılan hizmetleri engellemeye çalıştığını belirterek sert tepki gösterdi. Bürokrasinin lak lak yaparak zaman geçirdiğini ifade eden Bektaş, Ankara&[#]8217;ya gittiğinde bakanlıklarda ve müsteşarlıklarda ağzında cikletle konukları karşılayan sekreterler içinde sert ifadeler kullandı.


Zonguldak&[#]8217;taki pek çok bürokratın kentin önünü tıkadığını belirten Bektaş; &[#]8220;Ali bektaş Kozlu&[#]8217;yu satıyor şeklinde konuşanlar oluyor. Ben kimseye peşkeş çekmiyorum. Değerinde satıyorum. Hizmet üretmek için satıyorum&[#]8221; dedi. İşte Bektaş&[#]8217;ın açıklamaları.




Kozlu&[#]8217;da şehircilik devrimi yaşanıyor


Zonguldak şehri Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan insanların kafasındaki şeytanlıklar yüzünden gelişememektedir. Aslında Zonguldak&[#]8217;ta şehirciliğin gelişmesi açısından devrim yaşanıyor. Buna ister inansınlar ister inanmasınlar. Şehrin kaderini değiştirmek adına da Kozlu&[#]8217;da bir hale yapmaya çalışıyoruz. İnsanların kafalarının içinde hep şeytanlık olduğu için bu işin altında da bir şeytanlık vardır denilerek bir sürü dedikodular yapılıyor. Zaten bu Zonguldak&[#]8217;ın hastalığıdır. Ama biz bunların hiçbirini önemsemiyoruz.



Memlekette bir şeyler değişsin istiyoruz


Bence bu konuda en büyük suçlu siyasetçilerin atadığı bürokratlardır. Yasaları halkın menfaatine uygulamayıp halkı sıkıntıya sokan bürokratlar var. İçim yanıyor. Şu memlekette bir şeyler değişsin istiyorsunuz ama olmuyor. Adam çıkıp &[#]8216;yok kardeşim bu dolguyu sen değil TTK yaptı&[#]8217; diyor. 5393 sayılı yasaya göre dolgu alanları belediyelerin tasarrufuna bırakılır diyor. Ondan sonra bana Kastamonu&[#]8217;dan bir müfettiş yolluyorlar ve &[#]8216;burayı TTK doldurmuş&[#]8217; diyorlar. Biz TTK&[#]8217;ya böyle bir şey söylemediğimiz sürece yapması mümkün mü?



Bürokratlar kentin önünü tıkıyor


İşin en kötü tarafı buraya atamayla gelmiş ve burada 3-4 sene duracak olan memur apar topar raporları Ankara&[#]8217;ya yolluyor ve Ankara&[#]8217;dan olumsuz sonuç çıkıyor. Ama o memur 3-4 sene burada kalacak ama ben burada ölünceye kadar yaşayacağım. Benim babamın mezarı da burada. Önümüzü tıkamayın diyorum. Kentin önünü tıkamayın diyorum. Kanun diyorlar. Ama kanunlar her zaman insanların lehine çıkan şeylerdir.



İş değil lak lak yapacaklar!


Ben Zonguldak&[#]8217;taki bürokrasiden şikayetçiyim. Bunlar bu şehrin önünü tıkayan ve siyasiler kadar sorumlu olan insanlardır. Zonguldak gelişmiş gelişmemiş hiç kimsenin umurunda değil. Hepsi sabahleyin gelecekler ve akşama kadar lak lak yapacaklar. Artık bıraksınlar bu işleri de şehrin önünü tıkamasınlar.



Kanunsuz bir şey yaparsak o zaman hesabını sorun


Bir sahil projesi gerçekleştireceğiz ama Kastamonu&[#]8217;dan bir Milli Emlak Müdürü gelmiş, raporu hiç okumadan Ankara&[#]8217;ya yolluyor. Ondan sonrada bu olumsuz diyorlar. Ben burayı kendime mi alıyorum. Ben bunu alıp evime mi götüreceğim. Burada yüzlerce kişi çalışacak. Devlet insanlara teşvik veriyor, bedava arazi veriyorlar. Ama biz hiçbir şey istemiyoruz. Ben iktidar partisinin belediye başkanı olarak eğer bunu çözemiyorsam bu memleketin halini siz düşünün. Çekin elinizi şu Zonguldak&[#]8217;ın üzerinden. Bırakında şu insanlar serbest çalışsınlar. Kanunsuz bir şey yaparsak gelin o zaman hesap sorun.



Çekin pis ellerinizi bu memleketin üzerinden


Türkiye Taşkömürü Genel Müdürü sanayinin devamında kişinin çalışacağı ve bu zamana kadar hiç kullanılmamış alan için &[#]8216;biz 20 sene evvel size burayı yeşil alan olarak devrettik, siz burayı nasıl sanayi olarak değerlendirirsiniz&[#]8217; diyor ve bana mahkeme açıyor. Çek elini buradan Genel Müdür. O kadar istiyorsan gel kendin bir şey yap. Bizim çoluk çocuğumuz aç, işsiz. Çekin pis ellerinizi bu memleketin üzerinden. Biz bu memlekette işsiz bırakmak istemiyoruz. Ben yazıklar olsun diyorum. Koskoca Zonguldak şehri böyle sığ şeylerle uğraşıyor.



Gazetecilerde hesap sormalı


Bunda gazetecilerin de suçu var. Resmi ilan alıyorsunuz diye resmi kurumlarda çalışan kişilerin yaptıklarına bir şey söyleyemiyorsunuz. Kendi menfaati olmayan gazeteci arkadaşlar sağda solda dedikodu yapıyor. Usulsüzler sizin içinizde de var. Hesap sormuyorsunuz. Tek suçlu biz değiliz. İnsanlar basit hesaplar içerisinde olmayacaklar. Birileri kral çıplak diyecekler. Denmediği için bu hale gelmişizdir. Kimse iyi bir şey demiyor. Çünkü adamların içi lağım dolu. Bu bürokratların artık kendine çeki düzen vermesi lazım. Bana sen iktidar partisindensin söyle çekip alsınlar görevden diyebilirsin. Ama kavun değil ki koklayıp alasın. İyi yapacak sanıyorsunuz ama adam yapmıyor. Çünkü etkinliği ve yetkinliği yok. Herkes gününü kurtarmaya çalışıyor.



Değerinde satıyorum kimseye peşkeş çekmiyorum


Sahil Projemiz de basit hesaplar yüzünden bekliyor. Halbuki ben bu sahili evime mi getireceğim. Bu memlekette iyi ne olursa hep birlikte yaşayacağız. Dışarıdan gelen bir insan aradaki farkı görebiliyor ama burada yaşayan insanlar art niyetli bakıyorlar. Ali Bektaş Kozlu&[#]8217;yu satıyormuş. Evet değerinde satıyorum. Ben özelleştirmeye değil peşkeşe karşıyım. Her şeyi değerine sattık. Ben kaynak yaratmak zorundayım. Her şeyin en iyisini, en iyi sahili, en iyi hizmeti bekliyorsun ama ben bunu nereden yapacağım. Yasalar çerçevesinde kaynak yaratıyoruz ama o Kozlu&[#]8217;yu sattı diyorlar.



Bu şehrin nüfusu nasıl artacak?


Demek ki hiçbir şey yapmayacaksın. Hiçbir şey yapmasam sene krallar gibi yaşasam daha mı iyi. Kim bana bir şey diyebilir ki. Yasalar çerçevesinde yarattığımız kaynağa bile bir şey buluyorlar. Başka türlü nasıl kalkınacağız onu söylesinler. Bu şehrin nüfusu nasıl artacak. Bursa&[#]8217;daki, İstanbul&[#]8217;daki nasıl geri gelecek. Niye herkes menfaatleri doğrultusunda eleştiri yapıyor.



Burhan İnan o koltuğu dolduramadı


Genel müdür mahkemeye verdim diyor. Genel Müdür mahkemeden çek diyorum &[#]8216;hayır çekemem&[#]8217; diyor. O zaman Genel Müdür sen orada haybeden duruyorsun. Genel Müdür senin orada oturmaya hakkın yok. Benim arkadaşımdır ve beraber çalıştık. On senemiz birlikte geçti ama sen o koltuğu dolduramıyorsun. Dolduramıyorsan çekip gideceksin. Sadece mesaini doldurmayacaksın. TTK Genel Müdürü ocakta kalacak ve o cenazeleri çıkaracaktır. TTK Genel Müdürü o yeri bu şehrin menfaatine de açacak. Kafa yapından dolayı orada genel müdür olduysan onun da hakkını vereceksin. O kadar beraber çalıştık ve hiçbir zaman düşünce farkımız olmamıştır. Ama Burhan Bey o koltuğu dolduramadı. Vallaha dolduramadı. Beceremedi bu işi. Ben durduk yere bunları söylemiyorum. Yoksa beni deli mi dövdü. Gittim özellikle kendisiyle konuştum. Ama biz o mahkemeyi kazanacağız. Tek sorun zaman kaybı yaşıyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi